(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Bestuurder (57) straft zichzelf voor dronken botsing na cafébezoek: "Voortaan met de fiets naar het werk, 27 kilometer ver"

Deze week in de politierechtbankSinds hij vorig jaar dronken tegen een duiker botste, neemt een 57-jarige man uit Hooglede de fiets naar het werk. “Ik besef dat ik verkeerd was”, sprak hij tegen de politierechter, maar die legde hem toch een behoorlijk zware straf op. Een roekeloze bestuurder is naast zijn rijbewijs ook zijn auto kwijtgespeeld. De man scheurde in Sint-Katelijne-Waver met hoge snelheid door het rood én bleek onder invloed van een drugscocktail. En twee collega’s raakten na een lange werkdag betrokken bij een ongeval in de buurt van Gits. De bestuurster had te veel gedronken en viel in slaap achter het stuur. Dit en meer trok deze week de aandacht van onze regiojournalisten in de Vlaamse politierechtbanken.

5 reacties

  • Pascha Van Rossem

    5 jaar geleden
    De politierechter was toch verplicht de man behoorlijk te straffen omdat hij negentien (lees goed 19) jaar geleden al eens voor gelijkaardige feiten werd veroordeeld ??? Waarom moet iemand die te veel gedronken heeft, alhoewel dit nooit zou mogen voorkomen en ik keur dat zeker niet goed, zijn praktisch en theoretisch rijexamen moet opnieuw doen en medische en psychologische proeven afleggen ? Wie kan mij dit uitleggen ?
  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    Zeer mooi gebaar van deze man! Getuigt van veel schuldbesef. Succes!
  • stefan steegen

    5 jaar geleden
    Ben benieuwd hoe lang hij het volhoudt, vooral als het slechtere weer er aan komt.
  • Robert DE REU

    5 jaar geleden
    AUB zeg de man was 19 jaar geleden ook eens betrapt voor dronken rijden er zijn toch wel grenzen he, blijkbaar zijn er verjaringstermijnen voor moord, maar niet voor iemand die eens een pintje te veel heeftdronken.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    2 promille en daarvoor 15 dagen rijverbod dat is het eeuwig pamperen van chauffeur onder invloed. Dat moet bij zo'n grote overschrijding minstens een half jaar tot een jaar rijverbod zijn.