Sir Jim Ratcliffe, Brexit-voorstander en een van de rijkste Britten,  bij zijn grote voorbeeld: de Land Rover Defender.
Volledig scherm
Sir Jim Ratcliffe, Brexit-voorstander en een van de rijkste Britten, bij zijn grote voorbeeld: de Land Rover Defender. © Grenadier

Ineos-miljardair geeft 600 miljoen pond uit voor alternatieve Land Rover Defender

De Britse miljardair Jim Ratcliffe komt met zijn eigen tegenhanger van de Land Rover Defender. Liefst had de man, die met  zijn concern Ineos een miljardeninvestering in de haven van Antwerpen plant, de productie van de niet meer gemaakte wagen nieuw leven ingeblazen. Maar omdat dit niet kon, besloot hij 600 miljoen pond (bijna 680 miljoen euro) te stoppen in zijn eigen alternatief, Grenadier genaamd.

4 reacties

  • Wesley De Smedt

    5 jaar geleden
    1. volgens de GRUP zijn de gronden in Antwerpen industrieel havengebied 2. er verdwijnt 22 ha bos dat ver vangen wordt door 55ha nieuw bos. 3. dat zijn geen plastiekfabrieken Amateurs!!!!
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Vraagt niemand zich af waarom die investeringen in Antwerpen niet in zijn eigen land gedaan worden vermits hij een brexit voorstanders is ? Omdat het extreem ongezonde en vervuilende industrieën zijn ! Maar ja ze hebben in Antwerpen Hun LEZ zone waardoor er daar Nul vervuiling is en extreem gezonde lucht ?!
  • Theo Van Hoof

    5 jaar geleden
    Zal meer verkocht worden dan de karakterloze Defender van LR.
  • pierre Van den Wijngaert

    5 jaar geleden
    De fabriek in Antwerpen levert ook de grondstof voor de wieken van windmolens!!! Zonder chemie geen groene energie!!!