In de uiteindelijke versie van de speldoos draagt Manneken Pis een blauw zwembroekje.
Volledig scherm
In de uiteindelijke versie van de speldoos draagt Manneken Pis een blauw zwembroekje. © RV

Manneken Pis moet van de Amerikanen een broekje aan op de doos van de Brusselse Monopoly

Dat Monopoly met een versie komt voor de stad Brussel, was al bekend. Maar op de doos zal Manneken Pis niet al zijn glorie afgebeeld worden, schrijft nieuwssite Bruzz. Hij krijgt een zwembroekje aangemeten, omdat de Verenigde Staten geen naakt op de doos willen. 

18 reacties

  • Patrick Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Wat een preutse Amerikanen wat een vreemd land waar je gemakkelijk aan wapens geraakt maar men dan zo preuts is op een beetje bloot...
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Iedereen mag met wapens rondlopen vanaf 16 met de auto. Maar als er ergensbloot te zien is is er paniek wat een raar land.
  • Liliane Vervliet

    5 jaar geleden
    Onnozel mannekes.
  • Lore Kluwer

    5 jaar geleden
    Stoort me niet. Hoeveel naakten in de kunst worden er niet afgebeeld met een vijgenblad? Wat me wel stoort: waarom staat er Bruxelles en dan pas Brussel op de doos? Zelfs op de zijkant. Alfabetisch gezien komt BruSsel vóór BruXelles. Getalsmatig zijn Vlamingen in de meerderheid in België. Maker van deze spellen, in opdracht van Hasbro, is trouwens een Vlaams bedrijf: Carta Mundi. Ondanks dat alles wordt eens te meer de indruk gewekt dat België in de eerste plaats een Franstalig land is. Spijtig
  • Jan Delafontaine

    5 jaar geleden
    Ik vind het wel grappig dat in een land waar snotneuzen van 16 jaar al met de auto mogen rijden en waar je vuurwapens kan kopen even makkelijk als brood, dat ze zo preuts zijn en veel regeltjes hanteren wat de zeden betreft.