Direct naar artikelinhoud
Mobiliteit

Volledige Mechelse binnenstad wordt fietszone

Volledige Mechelse binnenstad wordt fietszone
Beeld David Legreve

De volledige Mechelse binnenstad wordt vanaf november een fietszone. Fietsers mogen de volledige straatbreedte gebruiken en gemotoriseerd verkeer mag hen niet inhalen. Mechelen volgt zo het voorbeeld van Kortrijk.

Het stadsbestuur gaf in januari, bij het begin van de nieuwe legislatuur, aan dat het de ambitie had van Mechelen dé fietsstad van Vlaanderen te maken. “Onze binnenstad wordt één fietsvriendelijk gebied waarbij de fietsers de snelheid van het verkeer bepalen”, zegt schepen voor Mobiliteit Alexander Vandersmissen (Open Vld). “We willen iedereen het signaal geven dat onze binnenstad een plek is waar je je als fietser comfortabel kunt voelen.”

“Dit biedt een antwoord op vragen die ouders soms van hun fietsende kinderen krijgen over veilig fietsen in de stad", vult schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Groen) aan. “In Mechelen is het duidelijk: in de binnenstad hebben fietsers alle ruimte en kunnen ze zich veilig in het verkeer begeven.” 

Om iedereen goed te informeren over de invoering van de fietszone wordt een uitgebreide informatiecampagne opgezet. De fietszone zal worden aangeduid met verkeersborden, tekens op het wegdek en belettering waar nodig.