Baby Pia met haar papa. “Helaas zijn er nog veel andere kleine Pia's", zegt Test Aankoop.
Volledig scherm
Baby Pia met haar papa. “Helaas zijn er nog veel andere kleine Pia's", zegt Test Aankoop.

HET DEBAT. Moeten we farmabedrijven maximumprijzen opleggen voor geneesmiddelen? Dit is jullie mening

De kleine Pia heeft dankzij een ongelofelijke solidariteitsgolf geluk: het kindje kan behandeld worden met het duurste geneesmiddel ter wereld. Acties zoals voor Pia – hoe hartverwarmend ook – mogen echter nooit het structurele antwoord zijn op het groeiende probleem van dure medicijnen. Maar wat dan wel? Moeten we farmabedrijven bijvoorbeeld maximumprijzen opleggen? Eerst lieten we onze experts aan het woord, nu is het aan jullie: dit zijn de boeiendste reacties.

35 reacties

  • jean-pierre Vermyle

    5 jaar geleden
    mr Clarssens ik deel uw meningwant het blijft niet bij die miljoenhoeveel zal er nadien nog allemaal bijkomen?het is natuurlijk erg voor het kind en voor de ouders,maar ik denk ook dat er grenzen zijn
  • Benny Cools

    5 jaar geleden
    Als men de prijzen vergelijkt binnen Europa zijn er dikwijls grote verschillen . Medicijnen die hier verkocht worden kosten dikwijls een veelvoud van in het buitenland . Ook medicijnen op voorschrift kosten hier dikwijls een veelvoud van in het buitenland .Heb hiervan talrijke voorbeelden . Een maximumfactuur in de lijn van het buitenland zou zeer wenselijk zijn . Firma's die opgekocht worden en waarvan het medcijn plots een veelvoud kost moet verboden worden .
  • Luc De Wolf

    5 jaar geleden
    Pharma bedrijven moeten zich ook realiseren dat de hoog opgeleide mensen die hun research doen hun vorming en studies hebben gedaan en kunnen doen dankzij de publieke financiering van onze scholen en universiteiten. Zij maken dus gratis gebruik van uw en mijn geld dat via onze belastingen aan het onderwijs wordt uitgegeven. Wanneer pharma-bedrijven enkel maar naar winst kijken, dan moeten ze die kosten terugbetalen aan de maatschappij.
  • Willy Devroey

    5 jaar geleden
    Alsof de grote farmareuzen zich daar druk om zouden maken. Product zal gewoon alleen in de landen te koop worden aangeboden waar geen beperkingen zijn.
  • Dirk Claessens

    5 jaar geleden
    Dirk Claessens Ik vind het onbegrijpelijk en hemeltergend dat er "ergens" duizenden kindjes sterven van honger zonder dat er iemand om geeft en dat men hier twee miljoen euro verzamelt voor één geval dat dan al zeker wetend NOOIT een normaal leven zal kunnen leiden.