© BELGA

Sanne Cant zegeviert bij de vrouwen in Zilvermeercross

De 26-jarige Sanne Cant heeft zondag de Zilvermeercross bij de vrouwen gewonnen. Zij haalde het afgescheiden van de Nederlandse Lucinda Brand en Ellen Van Loy.

De Belgische kampioene was in de openingsronde al op achtervolgen aangewezen nadat ze de fouten had opgestapeld. Dat deerde Ellen Van Loy en de Nederlandse Lucinda Brand niet. Zij lieten de rest van het pak snel in de steek. Maar ook dit duo kwam in de lange zandstroken in de problemen. Van Loy kwam ten val en Brand moest ook meermaals voet aan grond zetten. Dat was het ideale gegeven voor Cant. Zij liet eerst Brand in de steek en ging daaropvolgend op en over Van Loy. Met nog twee ronden voor de boeg mocht Cant soleren en uiteindelijk zegevieren.

“Ik maakte in de eerste ronde de ene fout na de andere. Ik wist echt niet wat er gebeurde”, zei Cant na afloop. “Dit overkwam mij eigenlijk nog nooit. Het zand lag er in het begin van de wedstrijd nog keihard bij, maar gaandeweg kwam de boel toch los te zitten. Ik ben heel de tijd rustig gebleven en hield mijn hartslag onder controle. Ik voelde me steeds beter worden en zag dat ik naderde op Van Loy en Brand. Op twee ronden van het einde had ik hen bijgebeend en kon ik het afmaken.”

Eerder op de dag was Florian Vermeersch de sterkste bij de junioren. Niels Vandeputte werd tweede voor Gerben Kuypers.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer