Dessers helpt Heracles aan zege in beladen derby tegen Twente

In Nederland heeft Heracles de beladen derby op bezoek bij FC Twente gewonnen met 2-3. Tongenaar Cyriel Dessers scoorde de 1-1 en had zo meer dan zijn aandeel in de overwinning.

db

Heracles kon zowat de volledige eerst helft niks klaarmaken in de Grolsch Veste. Tot vijf minuten voor rust Cyriel Dessers zijn moment gekomen achtte. De Tongerse spits ontsnapte aan de aandacht van de Twente-defensie. Hij reageerde het snelst op een diepe bal en faalde niet oog in oog met doelman Drommel. Koelbloedig schoof hij de 1-1 tegen de touwen. Al zijn vierde goal in zeven matchen.

Twente was aangeslagen door de goal van de Limburger en incasseerde in blessuretijd van de eerste helft een nieuwe uppercut. Met een pareltje bracht Mauro Junior Heracles op 1-2. Een kwartier voor tijd verzuimde Dessers de wedstrijd te beslissen. Opnieuw verscheen hij alleen voor thuisdoelman Drommel, maar dit keer faalde hij in de afwerking. Gelukkig voor Dessers en Heracles besliste Mauro Junior even later wel de wedstrijd: 1-3. De 2-3 van Berggreen in blessuretijd viel te laat om de bezoekers nog te verontrusten.