De witte haai zwemt net achter de surfer in Cape Cod door.
Volledig scherm
De witte haai zwemt net achter de surfer in Cape Cod door. © Orleans, MA - Natural Resources

Witte haai zwemt angstaanjagend dicht bij surfer

Een surfer lag rustig op zijn plank bij het schiereiland Cape Cod in Massachusetts toen hij omkeek en net achter hem een witte haai zag passeren. Joe Mault van Orleans Camera and Video kon het moment voor de eeuwigheid vastleggen.

8 reacties

  • Robert Strijbos

    4 jaar geleden
    @Robert Gerts: Heb je überhaupt nagedacht over je commentaar? Ga eens googlen wat haaien betekenen voor het ecosysteem waarin ze leven... Ze zijn als het ware het immuunsysteem van de zee door ervoor te zorgen dat bepaalde (vis) soorten niet exploderen en een heel gebied overnemen! Jaarlijks sterven er ongeveer 100 miljoen haaien door toedoen van de mens.. Je opmerking slaat werkelijk nergens op!
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Er sterven jaarlijks meer mensen door aanvallen door bijen of door een blikseminslag dan door haaien. En aan trolletje Robert Gerts ga ik zelf niet meer woorden vuilmaken dan dit.
  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    Als je in zo wateren gaat zwemmen of surfen dan speel je met risico's. Die haaien gaan gewoon op hun instinct af maar zijn geen menseneters.Ze kunnen u aanzien voor iets anders of gewoon nieuwsgierig zijn maar een haai kan geen lekje geven als een hond dus bijt ie even. Als een haai een mens echt aanvalt puur om te doden dan is het omdat hij dacht dat je iets anders was of omdat hij uitgehongerd is.
  • Jesse Bil

    5 jaar geleden
    Ik vind dit soort artikelen vreselijk. Haaien hebben al zo een ontzettend verdraaid beeld in de mensenwereld. En wederom worden ze in beeld gebracht als de vijand! Zoek de feiten eens op. Het aantal aanvallen dat door haaien plaatsvind in een jaar ligt zo vreselijk laag, die beesten doen ons nagenoeg nooit iets. Maar omdat ze er agressief en gevaarlijk uitzien gaan we daar klakkeloos vanuit. Die vreselijke haaienfilms zijn net zo onecht als disneysprookjes. Die geloof je toch ook niet zomaar
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Van mij mogen ze de Chinezen laten doen! Ik haat die rotbeesten! Net als krokodillen! Uitroeien die handel!