Zestiger op elektrische fiets overleeft ongeval met bus niet

In de West-Vlaamse gemeente Spiere-Helkijn kwam vrijdagnamiddag een zestigjarige man uit Sint-Denijs om het leven bij een ongeval met zijn elektrische fiets. Toen de man vanaf een fietsroute de Jacquetbosstraat dwarste, werd hij gegrepen door een bus. Hij overleed ter plaatse.

gsd

Het tragische ongeval gebeurde kort na 17 uur langs de fietsroute Trimaarzate. De zestigjarige man uit Sint-Denijs kwam met zijn fiets uit de richting van Dottenijs en fietste richting zijn woonplaats. Op een bepaald moment moest hij over de drukke Jacquetbosstraat in Spiere-Helkijn rijden en dat liep helemaal mis.

De man fietste over net op het moment dat er een bus kwam aangereden. Die kon niet meer tijdig remmen en schepte de onfortuinlijke man op. Alle hulp kwam te laat, hij overleed ter plaatse.

Op de bus zaten geen reizigers. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om het dramatische ongeval te onderzoeken. De wegpolitie kwam de tachograaf van de bus uitlezen. De straat was meer dan drie uren versperd. Het verkeer kon enkel beurtelings voorbij.

© gsd

© gsd

© gsd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen