Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Bijna 174 miljard euro op buitenlandse rekeningen

De fiscus heeft voor het eerst zicht gekregen op het geld dat Belgen op buitenlandse rekeningen hebben staan. Dat berichten De Tijd en L'Echo zaterdag. Uit cijfers van minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) blijkt dat de fiscus uit 87 landen liefst 1,385 miljoen gegevens heeft gekregen over het inkomstenjaar 2017. De Belgen over wie info is binnengestroomd, bleken samen zowat 173,8 miljard euro op buitenlandse rekeningen te staan hebben. In welke landen de Belgen dat geld hebben staan, mag de fiscus niet zeggen.

21 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Opmerkelijk dat de pers en het kabinet van financiën weerom tijd vrijmaken voor verdachtmakingen van de eigen burgers. Intussen gaat de fiscale inquisitie gewoon door: pas een bericht ontvangen waarbij 30% afgehouden werd op een afsplitsing van een aandeel. Volgens de fiscus hier is dat een inkomen, terwijl het gewoon gaat om een opsplitsing van een bedrijf. voor de rest wordt nog altijd dubbele belasting geheven op buitenlandse dividenden, spijts 50 jaar 'Europa'.
  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    Dit geld is enkel wat al netjes aangegeven is, dus waar belasting over afgedragen wordt en wat bekend is, niks mis mee dus, en zeker niet nodig om extra aan te slaan (wordt toch al 25% over interest voor ge-int omdat geen van die rekeningen voldoet aan de eisen voor gereglementeerde rekeningen aangezien we die enkel hier kennen) Beter dat ze hun pijlen richten op rekeningen die niet opgegeven zijn
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Nog een bewijs dat Belgenland centen genoeg heeft. Alleen, het zit op de verkeerde plaats.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Velen verkijken zich weer op dat geld en willen alles naar België laten komen. De bezitters van dat geld vragen gewoon een andere nationaliteit, verklaren dat ze niet in België wonen en hoeven dan aan de PVDA geen cent te betalen. Ze betalen dan bvb hun taksen in Oost-Europa en die zijn sowieso pakken lager dan in België (welk land eigenlijk niet?)
  • Susie Casteleyn

    5 jaar geleden
    Goe gezegd Gaston er bal op!!!