Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Foto UAntwerpen

Student moet sneller diploma halen

Vlaamse studenten moeten sneller afstuderen. Daarom gaat de Vlaamse regering in spe zich strenger opstellen. Wie te veel bachelorvakken meesleept, zal niet aan zijn master mogen beginnen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

31 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Hola Pola. Het terugschroeven van een maatregelen betekent dat de verandering een fout was. Gebuisd is gebuisd, niet ? Of dat nu voor 1 vak is, 2 vakken of voor 3 vakken. 't Blijft gebuisd, correct ! Een "tweede" kans... is dus een "tweede" zit. Logisch toch ? Een cheauffagist die kan al 'buizen' meenemen voor het volgende jaar maar een 'student' is nog altijd geen 'cheauffagist' hé!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Universitair onderwijs is er niet uitsluitend voor de 2,1% hoog begaafden, jaak Peeters. Hoog begaafdheid is belangrijk in richtingen waar abstract denken heel belangrijk is en wanneer men later wil doctoreren en aan wetenschappelijk onderzoek wil doen. Maar minder belangrijk voor bijvoorbeeld een master LO, Notariaat, Communicatiewetenschappen en veel Toegepaste Wetenschappen.
  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    We moeten niet dromen of ons een wereld voorspiegelen die niet bestaat. Volgens de Gausskromme is 1 à 2% van de bevolking geschikt voor onderwijs van universitair niveau. De rest is zinloze gelijkschakeling die tegen de emancipatie werkt. Immers: werkende mensen kunnen alleen tot de top doorstoten door hun verstand. Pak hen dat niet af!
  • René Van Halen

    5 jaar geleden
    Als ze gaan knippen tussen bachelor en master gaan studies nog langer duren. Het is toch gewoon een gigantisch tijdsverlies als je bijvoorbeeld in je laatste bachelorjaar nog 20 studiepunten moet doen. Of gaan ze die allemaal delibereren? Politici staan blijkbaar ver van de realiteit. En ga zeker niet terug naar dat stomme systeem van vroeger waar je omwille van 3 buizen op 18 vakken een volledig jaar verspeelde.
  • Johan Planckaert

    5 jaar geleden
    Schaf het systeem gewoon af en ga terug nr het vorige zodat het niveau terug stijgt nr wat moet. Universitaire studies zijn nu maar hogeschool meer waard met alle gevolgen van dien!