Nieuw: het kot/appartement voor wie na de studies ‘blijft plakken’. “Ze moeten alleen bed en zetel meebrengen”

© if

Op de Stropkaai in Gent opent Upkot een opvallend nieuw concept: Upliving, een appartementsgebouw voor mensen die net zijn afgestudeerd maar in Gent willen blijven plakken. “Noem het een volwassener versie van een kot”, zegt zaakvoerder Nele Vandamme.

tsa

“We doen dit op vraag van onze studenten zelf”, legt Nele Vandamme uit. “Na hun afstuderen blijven velen in Gent plakken. Maar op kot blijven, mag wettelijk niet. Hun levensritme is al anders dan dat van een student. Een echt appartement huren, is dan weer te duur.”

Opvallend: de veertien studio’s en appartementen zijn semi-bemeubeld. Er is zelfs een volledig ingerichte keuken. “Het enige wat ze moeten meebrengen, is een zetel en een bed”, zegt Vandamme. “Uit onze marktstudie blijkt dat die doelgroep vooral comfort wil en geen gedoe.”

© if

Er wordt gemikt op mensen tussen 20 en 30 jaar oud. “Daarna willen de meesten toch iets kopen. We hebben enkele appartementen voor drie slapers, zodat er ruimte is voor kinderen.”

Voorts heeft Upliving een wooncoach, een gemeenschappelijke wasruimte, een stadstuin én gemeenschappelijke fietsen. Richtprijs voor de maandhuur: 500 à 550 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen