Klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens haar toespraak vrijdag in New York.
Volledig scherm
Klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens haar toespraak vrijdag in New York. © Photo News

Greta Thunberg waarschuwt massa betogers in New York: “Verandering komt"

De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft een grote massa klimaatbetogers in New York vrijdag toegesproken en gezegd dat ze deel zijn van een "golf van verandering". "Er komt verandering aan, of ze dat nu willen of niet", aldus Thunberg.

7 reacties

  • Steven van Soom

    5 jaar geleden
    ik ga heel hard zijn, al diegene die ontkennen dat er een klimaatprobleem is moet de bruine laag boven de steden eens bekijken, beweren jullie dat dit gezond is? dat masaal ontbossing gezond is? dat massaal diesel)partikels en andere kankerverwekkende stoffen de lucht inblazen gezond is? wel als jullie er zo over denken, dat jullie dan maar met jullie mond aan een uitlaat hangen van een draaiende auto , we zullen dan nog eens zien. Greta is awesome btw
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Dat ze doorgaat! En met haar vele jongeren. In Frankrijk worden netels in cultuur gebracht tot en met plantgoed voor de nieuwe boer om er voedsel, medicinale extracten en kledingstof van te maken! Er wordt gezocht naar andere gewassen die economisch rendabel kunnen zijn. In België gebeurt er niks! Altijd maar klagen en ontkennen.
  • Rudy Van Schelvergem

    5 jaar geleden
    Teveel volk op de aarde en het verdwijnen van regenwouden en bossen dat is het grootste probleem van deze planeet. Welke politieker durft het woord geboorte beperking in de mond nemen.
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Oplossingen bij de wereldleiders zou beter zijn maar ik hoor alleen kinderpraat zonder enige inhoud alleen publiciteit telt
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Ze brengt het klimaatprobleem in de kijker maar daarbij is ook alles gezegd. Ze blijkt geen enkel benul ter hebben van de actuele geopolitieke situatie in de wereld, laat weg een goed plan naar een oplossing.
  1. 15.000 mensen op klimaatmars Brussel: "Dit is gewoon seizoen twee van Youth for Climate”
    Binnenland

    15.000 mensen op klimaat­mars Brussel: "Dit is gewoon seizoen twee van Youth for Climate”

    Het klimaatprotest is sinds vandaag officieel terug. De derde wereldwijde staking voor het klimaat bracht 15.000 betogers op de been in Brussel. Boegbeeld Anuna De Wever liet weten dat de klimaatspijbelaars voortaan opnieuw maandelijks marsen zullen organiseren. Ook Kyra Gantois, die na wrevel uit de kerngroep Youth For Climate stapte, was er vandaag bij. Wereldwijd vinden vandaag, na een oproep van Greta Thunberg, meer dan 5.000 evenementen plaats om actie te voeren voor het klimaat. Het hoogtepunt is een betoging in New York. Daar worden meer dan een miljoen leerlingen verwacht van 1.800 scholen die klimaatspijbelen toestonden.
  2. ANALYSE. “Netanyahu met rug tegen de muur”: waarom Hamas plots akkoord kan gaan met nieuwe gijzelaarsdeal
    PREMIUM

    ANALYSE. “Netanyahu met rug tegen de muur”: waarom Hamas plots akkoord kan gaan met nieuwe gijzelaars­deal

    Er lijkt beweging te komen in de onderhandelingen tussen Israël en Hamas. Die slepen nu al zo lang aan dat een verwoestende aanval op de stad Rafah onafwendbaar wordt. Maar het is niet om dat bloedbad te voorkomen dat de Palestijnse terreurgroep plots inschikkelijker zou zijn. “Hamas ruikt een andere buit”, meent onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Welke dan wel? Wat zou de nieuwe deal omvatten en in welk dilemma zit de Israëlische premier Netanyahu gevangen?