River Cleanup
Volledig scherm
© River Cleanup

River Cleanup organiseert vandaag verschillende cleanups om zwerfafval langs rivieren te bestrijden

Vandaag, 21 september, is het World Clean Up Day en naar aanleiding van die dag wil River Cleanup zoveel mogelijk steden langs rivieren proper maken om zo de oceanen te vrijwaren van plastiek.

5 reacties

  • Delta indigo Charlie kilo

    5 jaar geleden
    De 10 meest vervuilende rivieren 8 daarvan zitten in afrika en de andere 2 van indie en China. Zouden ze daar ook aan het kuisen zijn? Neen want Europa zal het wel uit de oceaan halen...zelfde met het klimaat....
  • François Tielemans

    5 jaar geleden
    Wij zijn pleziervaarders en halen regelmatig allerlij afval uit het water,ook tijdens onze vaartochten. De waterbeheerders halen aan de sluizen ook geregeld vuiligheid uit het water. Als iedereen voor eigen deur keert is gans de straat proper is een gezegde dat echter weinig word opgevolgd.moest dit wel gebeuren waren zulke eenmalige acties niet nodig.
  • censor

    5 jaar geleden
    Dus de knechtjes moeten afval ruimen die onverlaten achtergelaten hebben, zonder respect voor de omgeving.....wie vervuilt betaalt, zeker de petro- chemie...in Afrika en overal eigenlijk....wij betlen ongelooflijk veel taks op onze brandstof, geld dat regering gebruikt om uitgaven te 'verrichten"....onnodige uitgaven...en maar regeltjes verzinnen om het leven onaangenaam te maken....zinloze projecten, zoals ondeskundig heraanleggen van wegen...
  • Marc Verbrugghe

    5 jaar geleden
    Prachtige actie,ware het niet dat deze mooie initiatieven overschaduwd worden door de laksheid van de wielerbonden, wielerploegen, en profrenners in het bijzonder, die hun flessen en andere afval overal wegwerpen. Als ze zoveel kunnen verdienen, dan mogen ze meer respect hebben voor mensen die het milieu willen proper houden. Veertigduizend flessen worden in de R.v.FRankrijk zomaar weggeworpen. Schandalig voor organisaties die het voorbeeld zouden moeten geven.
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Benieuwd of daar ook 15.000 kinderen gaan aanwezig zijn.