Erik Akerboom tijdens de ceremoniële bijeenkomst in 2016, toen hij werd geïnstalleerd als chef van de Nationale Politie.
Volledig scherm
Erik Akerboom tijdens de ceremoniële bijeenkomst in 2016, toen hij werd geïnstalleerd als chef van de Nationale Politie. © anp

Nederlandse politie overschrijdt budget met miljoenen euro’s: “Feest op de Antillen waarvan je geen idee hebt waarvoor dat is gehouden”

Feesten van tienduizenden euro’s voor de politietop, seizoenskaarten voor Ajax en Feyenoord en kisten wijn. De Nederlandse politie heeft het zogeheten representatiebudget met miljoenen euro’s overschreden en erkent dat er sprake is van ondoelmatige uitgaven.

10 reacties

  • Michael Van Acker

    5 jaar geleden
    Victor, de Nederlandse staatschuld is zo'n 60% van hun BNP. Niet slecht, maar nog altijd gigantisch.
  • Ronald Beintema

    5 jaar geleden
    Hier dient natuurlijk, net als in een hoop andere overheidsinstanties, schoon schip te worden gemaakt, zodat men enkel eerlijke vakmensen overhoudt die hun werk doen, zoals het behoort! Politie is er voor de veiligheid van de burgers en dient zich daar alleen mee bezig te houden!
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Dat mag nu eens een voorbeeld zijn van een slecht beheerd budget, maar de Nederlandse nationale begroting heeft wel een overschot geboekt!
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Graaien, graaien, graaien het lijkt wel het refrein overal
  • Sam Valkenborgs

    5 jaar geleden
    De Nederlandse belastingbetaler zal lachen..