© JEFFREY GAENS

KRC Genk zwoegt zich naar 3-1-zege tegen Oostende

Het liep niet van een leien dakje, maar een zwoegend KRC Genk heeft de drie punten thuis gehouden tegen KV Oostende. De landskampioen won met 3-1 dankzij een eigen doelpunt van Ronald Vargas en goals van Paul Onuachu en Sander Berge. Racing krabbelt zo enigszins recht na de nederlaag in Charleroi en de zeperd in Salzburg. Al is het duidelijk dat er voor Mazzu en co nog veel werk aan de winkel is.

Sven CLAES

LEES OOK: Dit zijn onze spelersbeoordelingen na KRC Genk - Oostende

HERBELEEF: Zo kwam de moeizame Genkse zege tot stand

Poetste KRC Genk zijn blazoen op tegen KV Oostende? Die vraag brandde in de Luminus Arena op ieders lippen na de 6-2-afstraffing in de Champions League tegen Salzburg. Coach Felice Mazzu wijzigde zijn elftal op drie plaatsen. Aanvoerder Sébastien Dewaest mocht bezinnen op de bank, net als Dieumerci Ndongala en Bryan Heynen. Paul Onuachu, Ianis Hagi en Carlos Cuesta kwamen in de plaats. Bij KV Oostende zat Limburger Indy Boonen op de bank.

Voorsprong aan de pauze

Voor het eerst stonden Ally Samatta en Onuachu samen aan de aftrap. Na een handvol minuten belandde de eerste kans van de wedstrijd via het hoofd van de Tanzaniaan op het dak van het West-Vlaamse doel. Aan de overkant prikte KV Oostende tegen met een rush van Canesin op de rechterflank en aanvoerder Vandendriessche kwam net niet goed uit met zijn stappen om doelman Gaëtan Coucke aan het werk te zetten. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam wel op naam van de thuisploeg. Dutoit redde eerst nog een kopbal van Junya Ito, maar nadien klopte Ronald Vargas - onder druk van een opzittende Cuesta - ongelukkig zijn eigen doelwachter: 1-0. Rond het half uur werd het eigen doelpunt van Vargas alweer uitgewist. Skulason legde het leer panklaar op het hoofd van Sylla, die in de lucht Lucumi aftroefde: 1-1. KRC Genk reageerde via Samatta, maar zijn poging ging via de buitenkant van de paal naast. Op slag van de rust was het dan toch weer raak. Maehle haalde de achterlijn en Onuachu tikte van dichtbij binnen: 2-1.

© JEFFREY GAENS

Berge helpt bibberend KRC Genk

KRC Genk verdedigde bij het begin van de tweede helft haar nipte bonus. De landskampioen probeerde dominant te zijn, maar KVO was hoegenaamd niet onder de indruk van het Genkse spel. De Kustploeg ontsnapte wel toen Ito doelpuntenmaker Onuachu aanspeelde, maar de boomlange aanvaller verkwanselde vervolgens knullig de unieke doelkans. Al stond de Japanner wel buitenspel en had de VAR het doelpunt nooit gevalideerd. De Oostendse druk bleef toenemen en ook Coucke werd aan het werk gezet. De Tongerse doelman redde puik een schot van Vargas. Het elftal van Mazzu kneep de billen dicht in de slotfase. Het elftal van Kare Ingebrigtsen nam de bovenhand en drukte de thuisploeg tegen het eigen doelgebied. Met een ultieme beenveeg voorkwam Coucke voor de tweede keer een gelijkmaker na een schot van invaller D’Haese. Het bleef in de slotfase bibberen en beven voor de thuisploeg, maar toen Sander Berge een voorzet van Ito tegen de netten joeg was het verhaal van KV Oostende definitief over: 3-1.

KRC GENK: Coucke - Maehle, Cuesta, Lucumi, Uronen - Berge, Hrosovskyi - Ito, Hagi, Samatta - Onuachu.

KV OOSTENDE: Dutoit - Bataille, Milovic, Faes, Skulason - Vandendriessche, Marquet - Canesin - Vargas, Sylla, Sakala.

VERVANGINGEN: 66’ Vargas door D’Haese, 70’ Onuachu door Heynen, 71’ Marquet door Jonckheere, 74’ Hagi door Ndongala,

DOELPUNTEN: 16’ 1-0 Vargas (o.g.), 32’ Sylla 1-1, 44’ 2-1 Onuachu, 90’ 3-1 Berge.

GELE KAARTEN: 7’ Hagi (fout), 75’ Sylla (fout), 82’ Vandendriessche (tackle), 87’ Hrosovsky (fout).

SCHEIDSRECHTER: Bram Van Driessche

TOESCHOUWERS: 18.114

© JEFFREY GAENS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer