Juliana Lumumba (midden).
Volledig scherm
Juliana Lumumba (midden). © BELGAONTHESPOT

Dochter van Patrice Lumumba: “Afrikanen moeten in de geesten dekoloniseren”

"Afrikanen moeten in de geesten dekoloniseren, hun lot meer zelf in handen nemen om op gelijke voet met anderen te kunnen handelen. Het koloniale verleden was iets negatiefs, maar wat Congo betreft, is het aan ons om 60 jaar na de onafhankelijkheid zelf orde op zaken te stellen". Dat heeft Juliana Lumumba, dochter van de in 1961 vermoorde Congolese leider Patrice Lumumba gisteren in Bredene gezegd tijdens ManiFiesta.

11 reacties

  • Otto-Jan Rongewaard

    5 jaar geleden
    De enige manier waarop het Afrikaanse continent kan gered worden, is de nationaliseren van alle westerse bedrijven. Multinationals roven Afrika leeg met medewerking van de door hen gesteunde staatshoofden. Staatshoofden die niet willen meewerken ondergaan het lot van Lumumba. De westerse regeringen met de US op kop, verlenen graag hun medewerking aan de onderdrukking. De rijkdom dat België vandaag kent, heeft het integraal aan Congo te danken.
  • JOANNES HOSTE

    5 jaar geleden
    Wat deze dame zegt, is niet dat ze geen ondersteuning meer nodig hebben, maar dat Afrika moet opkomen voor zichzelf en moetn leren om zelf de regels te bepalen. Dat ze eerst voor hun volk moeten zorgen en correcte prijzen moeten vragen voor hun grondstoffen en producten. Dat ze zelf de regels moeten bepalen en zich niet meer moeten laten uitbuiten door de rest van de wereld.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Inderdaad, dus geen "onwtikkelingshulp" meer maar zelfredzaamheid promoten !
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Eindelijk! Respect voor deze dame die haar volk zelf wil leren vissen dan te bedelen om vis te krijgen op kap van de belgische belastingbetaler.Maar dan zal ze eerst de corruptie en het wanbeleid moeten aanpakken in eigen land waardoor de bevolking nog steeds onderontwikkeld in armoede leeft na 60 jaar onafhankelijkheid ondanks onze miljardensteun.
  • Dirk Landuyt

    5 jaar geleden
    De oplossing zou zijn om de land-staten en grenzen af te schaffen, terug naar de volkeren-regio's zoals het eeuwen geweest is. En eigenlijk nog is, stammentwisten trekken zich niets aan van papieren grenzen.