‘Stop steenkool’ staat op de banner van deze manifestant tijdens de klimaatbetoging in Berlijn voorbije vrijdag.
Volledig scherm
‘Stop steenkool’ staat op de banner van deze manifestant tijdens de klimaatbetoging in Berlijn voorbije vrijdag. © Photo News

Duitsland voegt zich bij landen die steenkool uitfaseren

Duitsland voegt zich vandaag bij een internationale coalitie van landen die het gebruik van steenkool uitfaseren. Dat maakte de Duitse minister van Milieu Svenja Schulze bekend.

12 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Typisch Duits : aan alles meedoen en alles op de lange baan schuiven. 2038 ? Waarom niet 2050 ? Als men maar iets ondertekend heeft en lid blijft van voor de pers aantrekkelijke 'eco'-verdragen.
  • Ludo Van Nuffelen

    5 jaar geleden
    Volstrekt belachelijk... China bouwt dagelijks nog steenkool centrales....wat ik zie gebeuren is dat de westerse economie in het algemeen en de Duitse economie in het bijzonder moet vernietigd worden....en Merkel doet gretig mee...niet te geloven...ziende blind...nu ook nog de auto-industrie aanpakken...dan zit Duitsland helemaal op zijn gat.
  • Jos Teugels

    5 jaar geleden
    Allemaal goed, wat daarna? Enkel stroom gebruiken als hij er is met behulp van slimme meters en vervolgens de prijzen aanpassen op het moment van opwekking, gaande van duur naar onbetaalbaar. Goede oplossing, met dank aan de CO2 klimaat lobby. Die bezitten een enorme draagkracht van stakende tieners op vrijdagnamiddag....
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    bruinkool om precies te zijn want de laatste koolmijn gelegen in het Ruhrgebied ging reeds enige geleden dicht.Het einde van de bruinkoolwinning daarvoor moet men nog wat wachten minimum tot 2038.
  • Pieter Van Hunskerken

    5 jaar geleden
    Daarom dat ze hele dorpen en bossen platgooien om bruinkool te winnen zeker!