In de Wetstraat kon je een gratis ontbijt scoren.
Volledig scherm
In de Wetstraat kon je een gratis ontbijt scoren. © BELGA

Autoloze zondag in Brussel en elders, Parijs grootste autovrije zone voor 1 dag ter wereld

 Op 22 september organiseren Brussel en heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen een autovrije zondag, als afsluiter van de Week van de Mobiliteit. De vrijgekomen ruimte wordt ingepalmd door talloze lokale initiatieven, buurtfeesten, openluchtfestivals, animatie en infostands. 

42 reacties

  • Robin Hufton

    5 jaar geleden
    Dat mag van mij elke maand. Maar wel elektrische voertuigen toelaten, auto's, fietsen,brommers,...
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Nog nooit zoveel file gehad op de toegangswegen naar de steden als gisteren. Aalst, Gent, E40, één grote opstopping. Auto's met de fietsen achterop om dan autoloos door de stad te gaan fietsen. Kan het nog belachelijker?
  • gustaaf van bever

    5 jaar geleden
    @ danny janssens.....verdubbelen rijtaks ? De klant betaald dan meer...En wat moeten wij dan zeggen die aan een Gewestweg wonen waar heel druk verkeer is en iedereen de snelheidsregels aan zijn laars lapt??? Of zijn wij geen mensen???? Die autoloze dagen verplaatsen hun probleem tijdelijk naar ergens anders waar dan nog meer overlast is , meer is dat niet.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    alle zondagen autovrij en verdubbelen van de rijtaks voor bedrijfswagens
  • Griete Jans

    5 jaar geleden
    Net info verkeerscentrum gecheckt, files R0 Brussel en alle E wegen vanuit Brussel. Kan men nu eens de luchtkwaliteit controle rond de brusselse ring. Wat zijn we met z'n allen lekker milieubewust geweest !!!