© REUTERS

Nainggolan schiet AS Roma naar zege in beladen Romeinse derby

AS Roma heeft de derby tegen Lazio naar zijn hand gezet. De Giallorossi gingen met 0-2 winnen in het hol van de leeuw. Radja Nainggolan besliste de wedstrijd met een knap afstandsschot. AC Milan liet tegen Crotone opnieuw niets liggen en blijft tweede. Sampdoria, met Dennis Praet in de basis, won ook.

rahe

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Serie A!

Lazio Roma 0-2 AS Roma

Lazio stond derde in het klassement en telde twee punten voorsprong op zijn buren. Nainggolan en co waren dus gebrand op een zege, al duurde het lang voor de wedstrijd openbrak. AS Roma kwam na een kwartier wel goed weg, nadat Daniele De Rossi bijna zijn eigen doelman verraste.

Na een studieronde in de eerste helft opende Kevin Strootman op het uur de debatten. De Nederlandse middenvelder profiteerde optimaal van dom balverlies achteraan bij Lazio. Hij veroverde zelf het leer en legde bal met een stiftertje in het doel.

Twee minuten later was er een opstootje, waarbij Lazio-bankzitter Cataldi rood kreeg. Hij kon de goal van Strootman niet verkroppen en trok de Nederlander, die even iets kwam drinken, onsportief aan het shirt. AS Roma trok zich er niets van aan en ging op zoek naar een dubbele bonus. Die kwam er een kwartier voor tijd ook via onze landgenoot Nainggolan. De middenvelder verraste de Lazio-doelman met een laag en botsend afstandsschot, goed voor zijn eerste goal in de Romeinse derby. Dat gaf duidelijk vertrouwen, getuigde prachtige dribbel enkele minuten later.

Lazio, met Jordan Lukaku de hele wedstrijd op de bank, kon daar niets meer tegenover stellen en ziet zijn stadsgenoot over zich naar de derde plaats springen. Bij AS Roma bleef Thomas Vermaelen eveneens op de bank.

AC Milan 2-1 Crotone

De fans van de Rossoneri snakken al enkele jaren naar de grote dagen van weleer en het lijkt erop dat die er wel eens zouden kunnen aankomen. Milan doet het dit seizoen uitstekend en staat tweede. Thuis tegen Crotone liet het opnieuw geen steken vallen, al hadden de Milanezen het niet onder de markt tegen de promovendus. Falcinelli zette de bezoekers op voorsprong, maar vlak voor rust zorgde Palisic voor de gelijkmaker. AC Milan ging na de rust nadrukkelijk op zoek naar de drie punten, maar moest lang wachten. Pas vijf minuten voor tijd verloste Lapadula, die eerder een enorme misser liet optekenen, zijn ploeg met de 2-1. Noe Dussenne bleef bij de bezoekers opnieuw op de bank.

Sampdoria 2-0 Torino

De ploeg uit Genua is aan een mooie reeks bezig en verloor nu als zes wedstrijd op rij niet meer. Dennis Praet kreeg nog eens basisplaats van zijn coach en zag Barreto kort na rust de score openen. Torino probeerde wel, maar scoren lukte niet. Die in de blessuretijd zorgde Schick voor de bevrijdende 2-0. Praet werd na 83 minuten naar de kant gehaald. Door de zege springt Sampdoria naar plek acht in de stand.