© EPA

Feyenoord haalt zwaar uit in eigen huis, Ajax boekt simpele zege

Feyenoord heeft in eigen huis geen spaander heel gelaten van stadsgenoot Sparta Rotterdam. De leider won met 6-1 en zet Ajax, dat evenveel punten telde, zo onder druk.

rahe

Feyenoord 6-1 Sparta

Bij Sparta speelde onze landgenoot Loris Brogno de hele wedstrijd en hij zag Feyenoord makkelijk afstand nemen dankzij doelpunten van Vilhena (24’), Toornstra (43’), Jörgensen (59’ en 64’), Botteghin (73’) en Elia (90+2’). Tussendoor kon Verhaar (86’) de eer redden voor de bezoekers. Ryan Sanusi zat niet in de selectie van Sparta door een knieblessure.

Feyenoord blijft door de zege leider in de Eredivisie, al kan Ajax later op dag nog wel naast de Rottedammers komen te staan. De Amsterdammers spelen thuis tegen Groningen. Promovendus Sparta staat tiende.

Ajax 2-0 Groningen

Ajax heeft in navolging van Feyenoord ook zijn wedstrijd gewonnen. De Amsterdammers vloerden in eigen huis Groningen. Sanchez zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong. De thuisploeg controleerde en consolideerde zijn voorsprong. Pas met het eind in zicht gebeurde er terug wat. Ziyech zette een kwartier voor tijd een strafschop om. Enkele minuten later kreeg hij een tweede poging, maar ditmaal miste hij. Ajax komt door de 2-0 zege opnieuw naast Feyenoord aan de leiding.

Willem II 0-0 Twente

Funso Ojo, Derrick Tshimanga, Jordy Croux en de na achttien minuten ingevallen Dries Wuytens kwamen met Willem II in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente. Daar stond Club Brugge-huurling Dylan Seys de hele partij tussen de lijnen. Willem II is in de stand dertiende, Twente zesde.