getty
Volledig scherm
© getty

Zomer eindigt met recordtemperatuur

7 reacties

  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Het vorige record voor één dag op een jaar is van 1989 én heeft een verschil van 0.1°C. We hebben het hier dus over 0.1°C op 30 jaar. Zien die zelf niet dat ze zich aan het belachelijk maken zijn met hun resem 'records'? Daarbij hebben die wetenschappers er geen rekening mee gehouden dat 22/9/89 een vrijdag was en 22/9/19 een zondag.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Herman,volgens de natuurlijke cyclus(de zonneactiviteit in huidig geval),zaten we nu reeds enkele decennia in een koudere periode die nog enkele eeuwen zal duren).Door spelbreker kunstmatige toegevoegde broeikasgassen (CO-2 en methaan door o.m veeteelt),is het effect van t°-daling verdwenen.Voor het eerst in geschiedenis van de aarde..door de mens. Hardere bewijzen zijn er niet.
  • Herman Thys

    5 jaar geleden
    Hoe gek zijn ze aan't worden. Dit is de warmste 22 sept alsof de verwachting is dat op elke dag en uur van elk jaar dezelfde temperatuur moet gemeten worden. Het is al 100j te koud en dat zijn we aan het inhalen. Eind oktober gaat het tenandere weer zomeren..en dan.
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Je kan onmogelijk de warme dag van zaterdag en zondag aan de opwarming van de aarde linken. Het gaat hier overigens over 0,1°, valt dat niet binnen de tolerantie en meetonzekerheid ? Je kan alleen objectief vaststellen dat het warmer wordt.
  • Freddy Madou

    5 jaar geleden
    Wat is dat toch met die weermannen/vrouwen er ging in West Vlaanderen geen regen vallen deze dag en avond , in Knokke-Heist -La Zoete is het beginnen regenen omstreeks 19 u en het is nu nog bezig ongeveer 8 ml regen gevallen, zouden ze daar in Brussel weten dat je buienradar 1 uur, 2 uur of 24 uur kan zien wat er afkomt, ik denk dat zij kijken op een stilstaand beeld van deze middag, of ze vinden het knopje niet om het te verplaatsen