Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Thomas Cook zet activiteiten stop, reizen vanuit België gaan wel door

De noodlijdende touroperator Thomas Cook staakt met onmiddellijke ingang alle activiteiten. Dat meldt de Britse burgerluchtvaartautoriteit CAA. "Alle boekingen bij Thomas Cook, waaronder vluchten en vakanties, zijn nu geannuleerd", meldt de instantie op Twitter. De ondergang van het bedrijf treft zo’n 600.000 vakantiegangers. Thomas Cook had de overheid gevraagd 150 miljoen pond (170 miljoen euro) vrij te maken voor een reddingsplan van het bedrijf, maar Londen is niet ingegaan op die vraag.

93 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    U heeft geboekt bij hotel aangesloten bij Cook. Deze hotels worden betaald door Cook. U heeft een groot probleem. Hotel vraagt u deze rekening te betalen, vele zaken zijn reeds bekend. Veel hotels slaan er meteen een slaatje uit en vragen absurde prijzen. Bij zulke dramatische gevolgen kan men eindelijk zien wat een All-in pakket inhoud. Elk advies is een verkeerd advies want niemand ziet de consequenties en wat dit betekent.
  • Pierre Vaneylen

    5 jaar geleden
    Al eens gedacht om in eigen land op vakantie te gaan? We zijn str.. bedorven en leven met z'n ALLEN boven onze stand, een vakantie minder en de bejaarden in de rusthuizen , die voor onze welvaart gezorgd hebben, in plaats van allochtonen te importeren zou veel beter zijn, doch dit zeggen is stampen tegen heilige huisjes! Ik dek daar dikwijls over na , onze (klein)kinderen worden het slachtoffer van onze luxe. Ook de Romeinen gingen ten onder aan brood en spelen!
  • Sharon Debeul

    5 jaar geleden
    Door de Brexit is hun £ teveel in waarde gezakt en moeten vliegtuigmaatschappijen veel meer betalen voor hetzelfde. Koppel dat nog eens aan de totale onzekerheid in GB door die Brexit en dan krijgen Britse firma klappen van hier tot ginder. Nigel Farage en Boris Johnson mogen fier zijn over wat hun Brexit leugens allemaal aan het aanrichten zijn in eigen land.
  • frans guldemont

    5 jaar geleden
    Darom niet slecht om op vakantie te gaan en logeren bij belgen in bv frankrijk.
  • Jean Desmet

    5 jaar geleden
    Paul De Boeck Zelf u vlucht boeken naar Tenerife en hotel levert u min 500 euro winst op voor 1 week 2 personen. Voorwaarde is vlucht toch een paar maanden op voorhand boeken. Trek van u pakketreis het hotel af en u zult verschieten hoe duur de vlucht is in een pakketreis En dan nog 40 euro dossierskosten!