Duitse journalisten gaan aan boord van de Airbus A340 van de luchtmacht die naar New York vertrok met bondskanselier Merkel en minister van Economische Samenwerking en Ontwikkeling Gerd Müller.
Volledig scherm
Duitse journalisten gaan aan boord van de Airbus A340 van de luchtmacht die naar New York vertrok met bondskanselier Merkel en minister van Economische Samenwerking en Ontwikkeling Gerd Müller. © EPA

Ophef in Duitsland: vijf regeringsleden in vier vliegtuigen naar oostkust VS

Ecologisch onzinnig en verspilling van belastinggeld. Duitse politici en media hebben geen goed woord over voor het reisgedrag van bondskanselier Merkel en een paar van haar ministers. Enkele dagen na de goedkeuring van het Klimaatpakket vliegen ze doodleuk in drie toestellen van de luchtmacht naar de Amerikaanse oostkust. Alleen de minister van Milieu, die al in New York is, nam een lijnvlucht.

50 reacties

  • Guy Dupont

    5 jaar geleden
    Logisch dat ze afzonderlijk vliegen! Veiligheidsredenen.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Men kan het haast niet decadenter bedenken. Hypocrieten die na het klimaatpakt gewoon zeggen: de pot op ermee. Maar die hebben wel de pretentie om anderen de wetten te stellen. Achterlijke idioten. Het klimaat zal wel betaald worden door de belastingsbetalers. Zij trekken zich daar niks van aan. Integendeel. Ze hadden beter in hun luie (minister)zetel blijven liggen. Dat zou nog iets hebben bijgedragen.
  • willem merken

    5 jaar geleden
    Beste Carl Parker. De samenkomst van de overvangbaren (zoals u ze noemt) is op 1.80m onder het maaiveld van het kerkhof. De anderen kunnen we altijd wegstemmen.
  • Karel Valgaern

    5 jaar geleden
    De amerikaanse president en vice-president mogen ook niet samen in een vliegtuig. Ne zoals koningin Elisabeth en prins Charles of prins Harry. En zo zijn er nog tal van voorbeelden. Top van grote bedrijven idem.
  • Marleen Sauvillers

    5 jaar geleden
    Klimaat maatregelen zijn er voor de gewone man .De kosten ook.Het is nog nooit ander geweest. Alleen wisten wij dat vroeger allemaal niet.