Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België krijgt er geld bovenop om 1,8 miljard euro te lenen

Het Federaal Agentschap van de Schuld heeft 2,809 miljard euro opgehaald op de financiële markten. Voor een deel (bijna 1,8 miljard) aan een negatieve rente. België wordt daarbij dus betaald om te lenen.

21 reacties

  • Karel Suazo

    5 jaar geleden
    België is een bedrijf zonder middelen, zonder grondstoffen, te weinig werkenden, verlieslatend en probeert overeind te blijven met 1-mailge succesjes, afpak acties, sale- lease back operaties en de belasting schroef. Een stokoude vrachtwagen met immer lege tank en 4 sturen. Het heeft geen bestaansrecht. -En nu dit weer-
  • Benny de Groot

    5 jaar geleden
    'Schuldpapier' .. Leuk dat ze het zo noemen. Beseffen de mensen dat wij die schuld moeten terugbetalen? En beseffen de mensen dat dit enkel maar erger kan worden? In een systeem dat gebaseerd is op schuld moeten ze namelijk elk jaar opnieuw meer schuld bij creëren want wat als de schuld is afbetaald? Dan is er geen 'geld' meer.
  • Etienne Vanhoegaerden

    5 jaar geleden
    Bouwen ze daar mee onze schulden af of geven ze uit?
  • Johan Streulens

    5 jaar geleden
    Niets is "gratis"! Laat staan bij een lening "weten" winst te maken !? Ieder is zich daar van bewust! (Of zou daar bewust om moeten zijn!) De rekening komt later wel eens uit! Meer schulden achterlatende..immers deze "waanzin" reeds hebben uitgedeeld, belooft en verkwist: het volk verder uitzuigende omdat de staatskas wat " foute" inschattingen berekend hebben! Winst op leningen? Tja, Sinterklaas bestaat wel degelijk in dit landje!
  • Erwin Nijs

    5 jaar geleden
    Het zou beter zijn dat elke generatie zijn eigen schulden terug betaald in plaats van te leven op kap van de volgende.