Barbara H. en ex-vriend voor rechter voor onopzettelijke doodslag baby

Het proces van Barbara H. en haar voormalige partner Jonathan S., die worden beschuldigd van de onopzettelijke doodslag op haar baby, gaat dinsdagmiddag van start voor de Brusselse correctionele rechtbank. Afgelopen maart hadden de rechters gevraagd om een nieuw psychiatrisch onderzoek voor Barbara H. Ze werd ook opnieuw verhoord en heeft naar verluidt een nieuwe versie van de feiten gegeven.

lla

Barbara H. en Jonathan S. worden beschuldigd van zware mishandeling en onopzettelijke doodslag op de baby van Barbara H., een drie maanden oude jongen genaamd Angelo.

In de nacht van 19 op 20 november 2014 werd het jongetje bewusteloos naar het ziekenhuis gebracht. De beschuldigde had aan de dokter uitgelegd dat het kind tijdens zijn slaap regelmatig apneu heeft en dat ze hem hadden geschud om hem wakker te maken.

Shakenbabysyndroom

Angelo werd daarop enkele weken opgenomen in het ziekenhuis op intensieve zorgen, maar overleed op 2 januari 2015 aan zijn verwondingen. Uit de autopsie bleek dat het kind gestorven is aan het shakenbabysyndroom en dat hij al meerdere breuken had opgelopen voor het incident. Barbara H. en Jonathan S. konden deze verwondingen toen niet verklaren.

De gebroken ribben zouden volgens de gerechtelijke onderzoeker ook het gevolg kunnen zijn van een reanimatieprocedure die door artsen wordt uitgevoerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen