AFP
Volledig scherm
© AFP

Vier Europese landen eens over tijdelijk mechanisme voor de verdeling van bootmigranten

Op het eiland Malta zijn de ministers van Binnenlandse Zaken van Duitsland, Frankrijk, Italië, Malta en Finland en de Europese Commissie bijeengekomen om een oplossing te zoeken voor de opvang van migranten die gered worden op de Middellandse Zee. "Ik kan niet met honderd procent zekerheid zeggen dat we zullen slagen, maar het is de bedoeling om tot een conclusie te komen", verklaarde de Maltese minister Michael Farrugia voor aanvang. 

14 reacties

  • Cornelis Nepos

    5 jaar geleden
    De EU houdt zich niet aan zijn woord : binnengrenzen open en buitengrenzen dicht. Buitengrenzen worden nu open gegooid. De 4 landen zijn geplooid voor de chantage van een paar NGO's. Dat gaan ze niet verkocht krijgen bij de Europeanen volgende verkiezingen.
  • Danny Jean

    5 jaar geleden
    Wie bewijst men een dienst door deze sukkelaars over te brengen naar een continent waar ze geen enkel perspectief hebben?
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    De enige oplossing, sluit de buitengrenzen en als ze door de mazen van het net geraken terug sturen.
  • Petra Segers

    5 jaar geleden
    Er moet maar 1 EU land dit een goed plan vinding. Eens ze binnen Europa gedomicilieerd zijn kunnen ze vrij reizen, verhuizen,.... Ik denk niet dat ze lang in het frisse Finland zullen blijven. 1 winter max
  • Joseph Vaneygen

    5 jaar geleden
    Probleem aanpakken bij de bron, beletten dat die mensen in zee terechtkomen, hun levenssituatie in eigen land verbeteren.