EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier vandaag tijdens een persconferentie in Berlijn.
Volledig scherm
EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier vandaag tijdens een persconferentie in Berlijn. © EPA

EU-hoofdonderhandelaar slaat Britse hoop aan diggelen: “Nieuwe deal over Ierse grens wordt moeilijk”

Als de belangrijkste EU-onderhandelaar voor de brexit het al (bijna) niet meer ziet zitten, wie dan wel? Michel Barnier verklaarde vandaag dat het moeilijk zal worden om een oplossing te vinden voor de impasse over de Ierse backstop. Met nog 38 dagen voor de deadline voor de brexit op 31 oktober lijkt stilaan alleen nog de Britse premier Boris Johson te geloven in een nieuw akkoord over de Ierse grenskwestie.

8 reacties

  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    @Ludo Van Nuffelen: eindelijk iemand die mijn mening deelt! Het is de EU die van de Brexit een schandaal maakt! Met May aan de top, want die was anti-Brexit! Valse tik! Toen een politiek professor Verhofstadt erop wees dat de EU onredelijk is, en dat ze ANGST hebben om het VK te verliezen, werd hij bleekjes! De EU is een cult. Erin is makkelijk, maar eruit...Het VK leverde de grootste jaarlijkse bijdrage + ze waren het migrantenstort van europa!
  • Sunno Hamar

    5 jaar geleden
    Waar geen wil is, is geen weg.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Boris zal daar geen grenswachters zetten, EU zal dat moeten doen anders word dit een kaas met grote gaten
  • Timmie Smet

    5 jaar geleden
    Eindelijk de Britten eruit. Gedaan met rekken!
  • Jan Janssens

    5 jaar geleden
    De Brexit komt er niet. Johnson druipt af met de staart tussen de benen, en de volgende premier organiseert een nieuw referendum waarvan de uitslag 70% TEGEN de Brexit zal zijn. Read my lips!