Direct naar artikelinhoud
DM ZaptColumn

Godzijdank heeft ‘Dancing with the Stars’ de wonderlijke Kelly Pfaff in huis

Godzijdank heeft ‘Dancing with the Stars’ de wonderlijke Kelly Pfaff in huis
Beeld Dieter Bacquaert

Sasha Van Der Speeten zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: Dancing with the Stars op VIER.

Ik ben een heimelijke danser. In mijn hoogdagen – Clinton was nog president van de VS – moonwalkte ik onversaagd van salontafel naar buffetkast, mijn orgiastische kreetjes slakende publiek (niet zelden mijn moeder, mijn lief en de kat) tot verregaande bewondering dwingend. De met de puberteit verstrengelde profileringsdrang ontgroeid, voelde ik evenwel nooit écht de behoefte om voornoemd kunst- en vliegwerk naar Het Volk te brengen. Liever geraffineerd twerken in een schaduwrijke nis van de club dan onder de discobol of – godbetert – in primetime op zondagavond op VIER.

Aldaar ontlook laatst seizoen twee van Dancing with the Stars, een Brits format waarbij Beroemde Mensen Aan Wie U Zich Graag Spiegelt Maar Bij Wie U Het Niet Waard Bent Hun Schoenzolen Te Likken zich aan allerlei dansstijlen wagen, bijgestaan door een professionele dansinstructeur. Gert Verhulst presenteert het, Jani Kazaltzis was deze keer kandidaat en James Cooke vibreerde ook even door het beeld, want hij won de editie van vorig jaar. “Rien de nouveau sous le soleil”, mompelt mijn Congolese buurman weleens, een taalvirtuoos die evenmin opkijkt van een regeringscoup die het status quo maar weer eens kracht bijzet.

“Ik ben keifier dat ik hier naast u mag staan”, klepperde sidekick Kat Kerkhofs, die met verve de stem van de Marina op de Meir vertolkte. Verhulst liet het niet aan zijn hart komen en schoffeerde nogmaals zijn deelnemende zoon Viktor wiens lamentabele dansprestatie en de daaruit volgende povere eindscore pappie tot denigrerend gegrijns aanporde. Echte venten onder mekaar, weet u wel? Dat het ernstige auto-ongeval waaraan Viktor Verhulst een aantal dagen voordien verbazingwekkend genoeg zonder kleerscheuren was ontsnapt, werd uitgemolken met een heus filmpje, leek eveneens a bit too much.

Mismeesterd

De wedstrijd zelf? Mèh. Er werd postmoderne salsa gedanst op het onweerlegbaar oer-Cubaanse ‘Shape of You’ van Ed Sheeran. Michael Pas probeerde een rumba, helaas op de tonen van ‘Shallow’ van Lady Gaga & Bradley Cooper. Ianthe Tavernier, u bekend van het raadselachtige De buurtpolitie, mismeesterde de chacha op de van latinovibes verstoken tienerhit ‘There’s Nothing Holding Me Back’ van Shawn Mendes. Tiens, heeft Zwangere Guy zijn jonko uitgeleend aan de muziekredactie van Dancing with the Stars?

Het hoogtepunt kwam van het verrukkelijke ongeleide projectiel dat Kelly Pfaff heet. Na een – toegegeven – impressionante Argentijnse tango zette zij een onverwacht bitchy Kerkhofs even op heur plaats met het venijn (en het accent) van een desperate housewife uit de regio Beverly Hills. “Heb je al een persoonlijke sponsor?” wilde KitKat weten van Pfaffs begeleider, ene Andrei, terloops de halve Pfaff-clan tackelend. “Do yóu darling, cause you’re dating a footballer too”, sneerde Kelly terug met een in vitriool gedrenkt toontje. Nou! Als ze élke week op die manier de opgeklopte BV-gezelligheid van dit glitterfestijn ontmantelt, blijf ík in elk geval kijken. Hoop doet leven.