Dit was ons Kaffee van Antwerpen

Kaffee van Antwerpen, ons pop-upcafé naast de Antwerpse Opera, sloot vrijdag af met een optreden van NoMoBs. Het was een prachtige maand met optredens van grote (en minder grote) namen, ons heerlijk Bier van A, lekker eten, interessante sprekers en heel wat gezelligheid. Geniet hier nog na van onze compilatievideo…en tot het volgende Kaffee!

gubo

Hoofdredacteur Kris Vanmarsenille: "Tot het volgende Kaffee!"

© RR

Het Kaffee van Antwerpen sluit vanavond, met een laatste muzikale topavond. Ik weet niet hoe het met u gesteld is, maar ik voel me een tikje ontheemd. Een maand lang heb ik de baan van hoofdredacteur gecombineerd met die van cafégastvrouw. En hoewel dat een te vermoeiende combinatie was om langer dan een maand vol te houden, was het zeker een aangename.

Nee, ik ben niet elke avond op café geweest, maar vaak genoeg om nu met pijn in het hart afscheid te nemen. Ik voelde me er thuis, het was er gezellig, warm, er was altijd lekker eten en heerlijk Bier van A. En er waren altijd mensen: trouwe lezers en nieuwe nieuwsgierigen, buurtbewoners en mensen die van verder kwamen, ouderen en jeugd, mensen van verschillende origine, studenten, muziekliefhebbers, ondernemers, mensen die van dansen houden, comedians, sociale bewegers, techneuten, politici en professoren, artiesten, chefs en bierkenners… allemaal waren ze graag in ons Kaffee.

Er werden kaartjes en telefoonnummers uitgewisseld, er werden discussies gevoerd, er werden mensen van allerlei pluimage aan elkaar voorgesteld. Honderden complimentjes hebben we gekregen, over de inrichting, de sfeer, en over het initiatief in het algemeen. En wel honderd keer is ons gevraagd: waarom blijft het Kaffee niet voor altijd open? We missen een plek als deze in de buurt. Blijf toch gewoon hier!

Dat kunnen we helaas niet. We zijn nu eenmaal krantenmakers en geen cafébazen. Onze taak is schrijven, niet bier tappen. Maar toch, toch komen we volgend jaar terug met een café. Allicht op een andere locatie, maar een Kaffee van Antwerpen zal er ook in 2017 zijn. Want krantenmakers moeten zijn waar de mensen zijn en waar het nieuws is, en dat is in de stad. Een echte stadskrant brengt mensen bij elkaar, biedt stadsbewoners een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten, biedt mensen met ideeën een forum, geeft jonge artiesten een podium en denkt mee na over de stad en haar toekomst. Dat heeft deze stadskrant allemaal gedaan in het Kaffee van Antwerpen. Daar zijn we best trots op en dat willen we blijven doen.

In het voorjaar openen we een- een iets bescheidener - Kaffee in Turnhout en Mechelen, en volgend jaar zijn we weer in ’t stad. En intussen zijn en blijven we overal waar mensen zijn en waar het nieuws te rapen valt. Altijd dicht bij u, dus.

Kris Vanmarsenille, hoofdredacteur Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER