BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Remco Evenepoel kan jongste wereldkampioen tijdrijden ooit worden: “Heb naar deze tijdrit toegewerkt”

WK WielrennenRemco Evenepoel (19) kan woensdag de jongste wereldkampioen tijdrijden ooit worden. Zelf blijft de Europese kampioen met de voeten op de grond. “Een tijdrit van 54 kilometer is volledig nieuw voor mij”, vertelt hij. 

8 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Als het weer blijft zoals vandaag. Zwembandjes niet vergeten mee nemen.
  • Johan Maddens

    5 jaar geleden
    Ik heb een voorgevoel dat Evenepoel zowel de tijdrit als de wegrit zal winnen , net zoals verleden jaar . Een enorm talent , zal de km zeker aankunnen ,want in de wegrit wordt er maar gekoerst de laatste 60 km .
  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Remco wint maar als Dennis in topconditie is, wat wij na zijn eigenaardig vertrek uit De Ronde niet weten, zal die toch moeilijk te kloppen zijn.
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Evenepoel is geen gewone renner, heb het WK van vorig jaar bij de juniores nog eens terug gekeken.Dat is gewoon indrukwekkend wat hij daar doet..Minder dan een jaar later EK kampioen tijdrijden worden en de San Sebastian classica winnen bij de profs is nog nooit vertoond.Hij is zeker bij de favorieten maar gemakkelijk gaat het niet worden,een tijdrit van die lengte is nieuw voor hem!
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Ik twijfel tussen twee gedachten. Langs de ene kant hoop ik op podium, maar zou het ook niet goed zijn voor de rest van zijn carrière dat hij eens tegen de muur loopt. Nu is er al veel druk maar een mislukking is geen ramp. Ook dat hoort bij het leerproces en vermits hij en zeker het publiek volgend seizoen nog meer van hem verwacht in nu misschien de laatste keer dat het nog kan.