De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern (rechts) houdt een persconferentie met Facebook-COO (Chief Operating Officer) Sheryl Sandberg in New York.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern (rechts) houdt een persconferentie met Facebook-COO (Chief Operating Officer) Sheryl Sandberg in New York. © AP

Technologiereuzen lanceren forum dat online extremisme moet bestrijden

Facebook, Twitter, YouTube en Microsoft hebben een onafhankelijk forum opgericht om de strijd tegen terreur en extremistische content op het internet te bestrijden. Dat kondigde de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern vandaag aan. “Het doel is om sneller te reageren en door beter samen te werken aanvallen zoals die in Christchurch te voorkomen.”

16 reacties

  • Werner Rammelaere

    5 jaar geleden
    En dat er dan nog mensen zijn die de censuur toejuichen (Gerry?). Misschien naar Noord Korea verhuizen, je zal je daar in je nopjes voelen. En wie gaat er bepalen wat extremistisch is?
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Het internet was het toppunt van vrije meningsuiting én, nog belangrijker, een ongefilterde bron aan informatie. Het censureren ervan, wat trouwens al volop gaande is bij Google, is een moderne vorm van boekenverbranding.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Oef, het succesverhaal van IS, VB, schild en vrienden en dergelijke loopt ten einde. Ik heb ook nooit begrepen waarom men personen die via sociale media oproepen tot geweld of racisme niet kan veroordelen. De overheid moet wel toezicht houden op deze censuur.
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Nu nog bepalen wat "extremisme" is. Is dat jihadisme of Aalsters carnaval?
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Het zat er aan te komen..wow.... commerciele bedrijven die meedoen aan ras echte publieke opinie censuur. Misschien niet onmiddelijk omwille van eigen ideologische overtuigingen maar zeker omwille van de ''handouts'' and ''vrijheden'' die ze gaan cashen van de politieke ''politiek correcten'' in ''wederdiensten''. Bedrijven worden nu wereld politiekers. De globale chaos neemt nog toe.