AP
Volledig scherm
© AP

Geen enkele klant van Thomas Cook kan op pakketreis vertrekken, Garantiefonds betaalt reis volledig terug

Wie een pakketreis heeft geboekt via Thomas Cook of Neckermann, zal vandaag niet kunnen vertrekken op vakantie. Dat laat de touroperator zelf weten. “Klanten mogen ook niet vertrekken als ze op een andere vlucht zitten van Brussels Airlines”, zegt Thomas Cook-woordvoerster Leen Segers. Het Garantiefonds Reizigers zal vakantiegangers die vanochtend niet konden vertrekken alvast volledig terugbetalen. Intussen heeft Buitenlandse Zaken een noodnummer geopend om Belgen bij te staan die in het buitenland problemen ondervinden door de situatie bij Thomas Cook.

60 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @hugo van der speetn, Niks schandalig want "Bescherming van uw gemoedsrust. In het geval van een faillissement van uw reisorganisator, doorverkoper of reisbureau zijn er 3 mogelijkheden: -U krijgt uw voorschot terug. Zo kunt u een andere reis boeken. -U kunt toch op reis gaan, zonder dat u enige hinder ondervindt. -U kunt uw reis in de beste omstandigheden voortzetten. In elk geval komt Garantiefonds Reizen (GFG) tussen en neemt de verantwoordelijkheid over.
  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    En de CEO's van Cook zijn wellicht vertrokken met de zakken vol geld...?
  • Erwin De Mulder

    5 jaar geleden
    Eric De Smet on-line boeking is niet de oorzaak.Dit is gewoon slecht management.Een goede manager volgt de markt tendensen waarin zijn bedrijf actief is. Dus TC had al lang moeten zien aankomen dat on-line boeken in de lift zat!Het zelfde verhaal doet zich voor met warenhuizen die de on-line trein misten of aan het missen zijn. Wijs dan on-line niet aan als de schuldige maar wel hun management!De CEO's worden dik betaald om hun bedrijf op koers te houden,dat ze dan hun job doen!
  • Rudi Van Goethem

    5 jaar geleden
    De regering zou hetzelfde kunnen doen als met de banken Fortis en Dexia destijds. Scheur het goede bedrijf af van het UK en splits ze op in TC Belgium en NM Belgium. Breng daarna alle slechte onderdelen onder in een Bad TC. Maar ja, hier zijn geen politieke belangen mee gemoeid, enkel gedupeerde burgers.
  • Jean-pierre Venken

    5 jaar geleden
    Het garantiefonds betaald mensen die niet kunnen vertrekken terug. Wie van de vakantie heeft genoten krijgt natuurlijk niets .