Vakbond: “Als lonen niet betaald kunnen worden, stevenen we af op einde Thomas Cook België”

Als Thomas Cook de lonen van het personeel niet kan betalen, “stevenen we af op het einde van Thomas Cook België”. Dat heeft Patrick Van Holderbeke van ACV Puls dinsdag gezegd in het VRT-radioprogramma ‘De ochtend’.

Thomas Cook België kondigde dinsdagochtend aan dat vandaag geen enkele klant met een pakketreis met het vliegtuig zal kunnen vertrekken naar het buitenland. Maandagavond had Brussels Airlines al laten verstaan dat een aantal Thomas Cook-vluchten vandaag/dinsdag geschrapt zou worden “wegens achterstallige betalingen”.

LEES OOK. Thomas Cook failliet: hoe is het zo ver kunnen komen? En moeten reizigers zich zorgen maken? Alle vragen beantwoord

Oplossing

Naast onzekerheid voor de reizigers, is er ook onzekerheid bij het personeel van de touroperator. Volgens ACV-vakbondsman Patrick Van Holderbeke hebben de twee personeelsvergaderingen van maandag weinig duidelijkheid opgeleverd. “De communicatie was beperkt”, aldus Van Holderbeke.

Volgens de vakbondsman is het ook onduidelijk of het personeel zijn loon zal krijgen. “Als de uitbetaling van de lonen niet lukt, vrees ik dat het verhaal eindig wordt. Dan stevenen we af op het einde van Thomas Cook België”, zegt Van Holderbeke. De ACV-vakbondsman hoopt dat er nog een oplossing gevonden kan worden, eventueel samen met Thomas Cook Duitsland. “Maar Duitsland is ook betrokken bij het hele verhaal en zoekt zelf ook naar een oplossing.”

LEES OOK. Brussels Airlines schrapt vluchten, klanten Thomas Cook België met pakketreis kunnen niet meer vertrekken

Van Holderbeke hoopt dat er dinsdagmiddag meer duidelijkheid komt tijdens een nieuwe ondernemingsraad. “Komt er daar geen oplossing, dan is er een probleem.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen