Federaal minister Wouter Beke.
Volledig scherm
Federaal minister Wouter Beke. © BELGA

Minister Beke en Garantiefonds raden toeristen die vastzitten in hotel af om nog eens verblijf te betalen

Minister van Consumentenzaken Wouter Beke (CD&V) maant toeristen aan om zeker niet nog eens te betalen in een hotel als ze daar gegijzeld worden. Het Garantiefonds Reizen betaalt die sommen niet terug, waarschuwde Beke in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

41 reacties

  • patrick feyen

    5 jaar geleden
    Dat hij dan voor een oplossing zorgt
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Opgelet! Het GFG (garantiefonds) in de reissector dekt enkel de toeristen die boekten via een bij het GFG aangesloten kantoor. Zie hun website : "Als uw reisorganisator, doorverkoper of reisbureau aangesloten is bij GFG®, dan zit u goed. Het GFG® komt immers tussen en biedt u oplossingen."
  • valee frans

    5 jaar geleden
    hij zal het zeggen zit er maar eens in tunesie of een ander land op straat is geen optie
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Moehmena Rahous, ik geef je helemaal gelijk, met mensen die in de problemen geraken door een faillisement van de aannemer die moeten ook de rekening betalen. De aannemer start 's anderdaag een firma en politci staan in de rij om lintjes door te knippen. Het is een luxeprobleem van de reizigers en die moeten maar zien dat ze thuis geraken een geduppeerd gezin met een bouwprobleem moet ook zien dat ze rekeningen betalen en anders komt de deurwaarder of de bank.
  • Erik De Smet

    5 jaar geleden
    Beste Moehmena Rahous, u haalt een verkeerde vergelijking aan. In de bouwsector kan de verschuldigde RSZ van een onderaannemer opgeëist worden bij de hoofdaannemer. Het zou straf zijn dat elke onderaannemer aansprakelijk zou zijn voor de hoofdaannemer.