Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Defensie wil volgend jaar 2.035 militairen (en vooral vrouwen) rekruteren

Defensie wil volgend jaar, net als dit jaar, 2.035 militairen aanwerven. Defensie gaat onder meer op zoek naar 1.215 soldaten, 600 onderofficieren en 220 officieren. De grootschalige aanwervingen zijn nodig om de pensioenuitstroom bij Defensie op te vangen. Defensie focust in de rekrutering op technici en vrouwen. Dat werd uit militaire bron vernomen.

17 reacties

  • danny janssens

    5 jaar geleden
    een job bij de overheid is niet aantrekkelijk meer, met dank aan NVA
  • Michel Jozef

    5 jaar geleden
    Aan de cijfers zie je het probleem al. Per 2 soldaten een sergeant, en per 8 komma zoveel een officier. Enfin, 4 piotten 2 sergeanten en een onderluitenant. Met 6 + 3 een luitenant met twee sterretjes? Dat is voor de nieuwe, later moet je daar nog korporaal-chefs, adjudanten en nog bontere goudvinken zien tussen te wringen. Ben gestopt met rekenen, das werk voor een crisismanager.
  • julien de meulder

    5 jaar geleden
    breng terug de legerdienst in voege probleem opgelost en de jonge mensen kunnen zo de waarden en respect leren kennen en zijn de eerste jaren niet werkloos.probleem opgelost
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Eerst besparen besparen en besparen nu men eindelijk minder personeel moet betalen komt men tot de conclusie dat er een personeels tekort is ? als de politiek zich er ook maar mee bemoeid dan is het om zeep .
  • Els P

    5 jaar geleden
    Markos Agios: als je met groepsleven luide feestjes bedoeld sta ik er ook niet achter hoor.