Brits premier Boris Johnson
Volledig scherm
Brits premier Boris Johnson © REUTERS

Brexit-saga: Johnson niet van plan om op te stappen. Corbyn: “No-deal-brexit is Trump-deal-brexit”

Het Britse Hooggerechtshof in Londen heeft de lange schorsing van het parlement onwettig verklaard. De rechters zijn het unaniem eens met de klagers die vinden dat premier Boris Johnson in strijd met de wet handelde toen hij de koningin om een ongebruikelijk lange schorsing van het parlement vroeg. Parlementsvoorzitter John Bercow heeft zijn diensten opgedragen het Britse Lagerhuis morgen om 12.30 uur onze tijd opnieuw te openen voor zitting. De premier bevestigde dat de regering het verdict van het Hooggerechtshof zal respecteren. Oppositieleider Jeremy Corbyn waarschuwt er vandaag tijdens een toespraak op het congres van de Labour-partij voor dat Johnson in de zak van Trump zit. De Labourleider belooft een nieuw referendum als zijn partij na nieuwe verkiezingen aan de macht zou komen.

63 reacties

  • André Gijbels

    5 jaar geleden
    Trump krijgt zijn chloorkippen en het hormonenvlees van de VS wel kwijt aan de UK, maar niet in de EU.
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Tja, Trump en Johnson = soort zoekt soort. Past perfect in de VS kraampje om Europa te isoleren tussen de grootmachten. Mochten we nu echte leiders hebben die het Europese collectief belang voorrang geven aan hun eigenbelang, dan was er hoop. Maar ik vrees het ergste.
  • luc verberght

    5 jaar geleden
    voor een eerste minister van zo een groot land is hij onbeschoft grof taalgebruik en geen plannen ,en zorgt ook voor zijn eigen zak .Velen Britten weten niet wat hen te wachten staat .Economische chaos?Populisme is momenteel bij veel politiekers een middel voor de macht
  • David Lievens

    5 jaar geleden
    Henri Troyat, de EU houdt de brexit niet tegen. Ze stellen enkel hun voorwaarden. En maar goed ook, ik ga niet betalen voor de leugens van Johnson en Farrage. De UK wil eruit, ok, maar dan ga je wel je afspraken nakomen en betalen. Daarin heeft de EU overschot van gelijk. Ze zouden debiel moeten zijn om zelf voor de kosten van de brexit in te staan.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    DE mensen zijn het beu ? Spreekt U in naam van de 400 miljoen europeanen ? of voor die kleine groep die het gas groener ziet aan de overkant.