Marc en Chantal waren er vanmorgen nog gerust in, maar nu slaat de paniek toe. “Geen idee waar we zullen overnachten.”
Volledig scherm
Marc en Chantal waren er vanmorgen nog gerust in, maar nu slaat de paniek toe. “Geen idee waar we zullen overnachten.” © RV/HLN

Marc (62) en Chantal (57) zitten vast in Tunesië: “Geen idee waar we zullen overnachten”

Thomas Cook faillietVan de hemel naar de hel: zo lijkt het te gaan voor Marc (62) en Chantal (57) uit Waregem, die vastzitten in hun hotel in Tunesië. “Eerst was alles in orde”, zeggen ze. “Onze vlucht kon niet doorgaan. Maar we mochten onze kamer houden en konden verder genieten van het hotel.” Maar vanmiddag bleek dat ze uit hun kamer moesten. “Plots staan we ongeveer op straat”, zegt Chantal. “Geen idee waar we zullen overnachten straks.”

15 reacties

  • Maikel Gilis

    4 jaar geleden
    Het is leuk om in tijden van het coronavirus nog eens leuk oud nieuws te lezen. Hopelijk hadden ze goed geslapen onder een palmboom op het strand.
  • Ariane Bontinck

    5 jaar geleden
    Een echte schande ik weet persoonlijk dat er in het hotel Odyssee in Zarzis niemand aan hun lot werd overgelaten integendeel ze hebben ze zelfs voor overnachtingen gezorgd in een ander hotel dat wat verder gelegen is Safira Palms en voor de rest mochten ze in de Odyssee terug komen consumeren een ganse dag en met het hotelbusje werden ze gevoerd. Ik ken wel een ander hotel eigenaar van een Belg waar het erger aan toe ging en de mensen onmiddellijk moesten betalen of het hotel moesten verlaten.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Garantiefonds Reizen (GFG) zegt: "Bescherming van uw gemoedsrust. In het geval van een faillissement van uw reisorganisator, doorverkoper of reisbureau zijn er 3 mogelijkheden: -U krijgt uw voorschot terug. Zo kunt u een andere reis boeken. -U kunt toch op reis gaan, zonder dat u enige hinder ondervindt. -U kunt uw reis in de beste omstandigheden voortzetten. In elk geval komt GFG tussen en neemt de verantwoordelijkheid over. GFG zorgt dus telkens voor een passende oplossing"
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @Romy Snijers "Brussels Airlines heeft alleen vluchten geannuleerd die volledig door Thomas Cook afgehuurd waren, geen gemengde vluchten. Daar is niets onwettelijk aan". Dat is uiteraard onwettig want de reizigers hebben niets te maken met het contract en betalingen tussen Brussels Airlines en Thomas Cook. Thomas Cook was nog niet failliet én het Garantiefonds Reizen dient indien zo Brussels Airlines te vergoeden
  • Mohamed Mak

    5 jaar geleden
    buiten de stad is het goedkoper stad is tegenwoordig te duur .....