© Google Street View

Julia (86) krijgt dieven over de vloer: “Ik tril nog steeds"

Julia Van Dyck (86) woont op de Wommelgemsesteenweg in Vremde. Ze werd het slachtoffer van een inbraak. Dieven gingen er aan de haal met een partij juwelen en een aanzienlijke som geld. “Vooral het verlies van mijn uurwerk en armband doet pijn”, zucht Julia. “Dat waren geschenken van mijn overleden man voor ons 25-jarig huwelijk.”

Patrick Van Dyck

Het lijkt er sterk op dat Julia eerst bezoek kreeg van een dame die kwam verkennen en later toesloeg. “Een dame met vreemde tongval, tussen de 20 en 25 jaar, belde donderdag aan. Ze bood spullen te koop aan. Volgens haar ging de opbrengst naar een of ander goed doel. Wat dat was, weet ik niet meer. Toen ik 2 euro gaf, duwde ze me opzij en vroeg of ze naar het toilet mocht. Ik ben haar gevolgd tot aan de deur. Even later vroeg ze een glas water. Toen ging de telefoon. Ze moet gehoord hebben dat ik om 15u een afspraak had. Ze is hier zeker een halfuur binnen geweest.”

Nu beseft Julia dat ze tijd kocht om alles goed te bestuderen. “Toen ik weer thuis kwam, ben ik gaan slapen.” ’s Morgens zag Julia dat er spullen waren verdwenen. “Ik tril nog steeds. Ik overweeg om te verhuizen. Dat mij dit op mijn 86ste nog moet overkomen, maakt me verdrietig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER