Magnette lijkt niet gevleid door voorstellen van Francken

© Photo News

PS-kopstuk Paul Magnette is niet gewonnen voor een streng migratiebeleid, in ruil voor sociale toegevingen, zoals N-VA-kopstuk Francken voorstelt. ‘Wij zijn de Deense socialisten niet.’

evg

De N-VA’er Theo Francken liet op Radio 1 het confederalisme als voorwaarde voor federale gesprekken met de PS vallen. Hij wil ook praten over sociale toegevingen, in ruil voor een streng migratiebeleid.

Maar on the record geeft Magnette, de federale onderhandelaar voor de PS, geen krimp. ‘De N-VA is al afgekomen met het Australische model (voor migratiebeleid, red.). Vandaag spreken ze van het Deense model. Maar wij zijn de Deense socialisten niet, wij zijn de socialisten van Wallonië en Brussel. Ik ga geen buitenlands model toepassen in België. Migratie is in elk land een complex onderwerp. Het beste wat we kunnen doen, is er niet de hele tijd over praten en de problemen op een pragmatische manier aanpakken. Dat zei PS-kopstuk Paul Magnette in de marge van een persconferentie over zijn nieuwe boek.

Magnette, die kandidaat is om voorzitter te worden van de PS, schreef een boek over brood bakken, één van zijn passies. Magnette bakt al tien jaar zelf brood en wil mensen ‘goesting’ doen krijgen om dat ook te doen.