James Holmes, net na zijn arrestatie in juli 2012.  De twitinger schoot twaalf mensen dood in de filmzaal in Aurora (Colorado). Er vielen ook 70 gewonden.
Volledig scherm
James Holmes, net na zijn arrestatie in juli 2012. De twitinger schoot twaalf mensen dood in de filmzaal in Aurora (Colorado). Er vielen ook 70 gewonden. © reuters

Nabestaanden schietpartij in bioscoop boos over nieuwe Joker-film

De nabestaanden van de schietpartij in een bioscoop in het Amerikaanse Aurora (Colorado) in juli 2012 hebben een brief gestuurd naar filmmaatschappij Warner Bros. Zij zijn bezorgd en boos dat de studio een nieuwe film over het personage The Joker heeft gemaakt. In juli 2012 schoot  de toen 24-jarige James Holmes in het wilde weg tijdens een vertoning van de film 'The Dark Knight Rises’. Twaalf mensen overleden; zeventig anderen raakten gewond.

6 reacties

  • Evelien Wouters

    5 jaar geleden
    Dan kunnen er helemaal geen films meer gemaakt worden. Er zal altijd wel iemand zijn die zich identificeerd met een personage. dat zoiets gebeurd is vreselijk maar jammer genoeg staat het niet op hun voorhoofd geschreven en kan je hier preventief weinig aan doen!
  • JOris VVlaenderen

    5 jaar geleden
    tja.... amerikanen he....
  • Hans Oomen

    5 jaar geleden
    Zie de link ook niet , snap dat die mensen verdriet hebben en hier geen begrip meer voor kunne tonen , maar aan de films licht het niet . Je kan ik Amerika overal wapens kopen schaf dit eerst af en je zal zien dat veel van deze gevallen niet meer voor zullen komen .
  • Gregory Maurisse

    5 jaar geleden
    Wat heeft het ene met het andere te maken ?
  • mike dierickx

    5 jaar geleden
    Dat James Holmes zichzelf met " The Joker" identificeerde is voor en tijdens het proces door gerechtspsychologen uitdrukkelijk weerlegd. Zijn motief voor deze aanslag is simpelweg niet gekend. De rode kleur van zijn haar is een losstaand feit dat niets de maken heeft met de gepleegde feiten. De joker heeft trouwens altijd al groen haar gehad, nooit rood.