De Braziliaanse president Jair Bolsonaro
Volledig scherm
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro © REUTERS

Bolsonaro haalt uit naar critici over Amazonegebied: “Het zijn niet de longen van de aarde”

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zei bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat andere landen de soevereiniteit van Brazilië moeten respecteren. "Andere landen zijn alleen geïnteresseerd in het Amazonegebied vanwege de mineralen en biodiversiteit, niet vanwege de inheemse bevolking", aldus Bolsonaro.

12 reacties

  • Bianca Hey

    5 jaar geleden
    @Marc Verdonck: je weet dat er ook gewoon mensen daar wonen die hier helemaal niets aan kunnen doen hé? Misschien willen die het ook wel anders. Lekker makkelijk om dan te riepen dat het land dan maar ten onder niet gaan. Het gaat maar om een paar miljoen mensen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Bolsonaro is helemaal geen beoefend (?) wetenschapper, Ivan de ridder. Hij kreeg zijn opleiding aan de Academia Militar das Agulhas Negras, een in Resende gevestigde instelling voor hoger beroepsonderwijs.
  • Michael Van Acker

    5 jaar geleden
    maar EU heeft net een landbouwakkoord afgesloten met Latijns Amerika zodat wij technologie kunnen leveren en zij ons landbouwprodukten opsturen. Vanwaar de 'plotse' hypocrisie van Europa?
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Bolsonaro weet beter, hij is dan ook beoefend wetenschapper ... Bovendien kan ook hem de inheemse bevolking geen barst schelen.
  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    Als elk land zorgt vloor zin eigen longen is er geen probleem. Waarom mogen zij hun land niet gebruiken omdat hier elke vierkante meter onder beton van huizen zit. De immo kantoren en vastgoedmakelaars beheren elk land