De belangrijkste bestemmingen van touroperator Thomas Cook in het Middellandse Zeegebied vrezen een economische “tsunami”.
Volledig scherm
De belangrijkste bestemmingen van touroperator Thomas Cook in het Middellandse Zeegebied vrezen een economische “tsunami”. © REUTERS

Toerisme in Middellandse Zeegebied vreest economische "tsunami"

De belangrijkste bestemmingen van touroperator Thomas Cook in het Middellandse Zeegebied vrezen een economische "tsunami" door het omvallen van de Britse reisgigant. Ze verwachten zich aan verliezen in de honderden miljoenen euro's.

5 reacties

  • Jean Limpens

    5 jaar geleden
    Als Thomas Cook de hotels pas 90 dagen na het verblijf betalen dan krijgen die hotels nu niks voor de maanden juli en augustus ! Geen wonder dat ze nu toch proberen iets te bekomen.
  • paul vdkerckhove

    5 jaar geleden
    Wie zal nog naar een hotel terug gaan waar men in zijn zwembroek buiten gesloten wordt ?
  • Gerard Dochy

    5 jaar geleden
    En om hun klanten aan zich te binden gaan ze die gijzelen om een aalmoes terug te winnen... Om zeker te zijn dat ze nooit meer terugkeren? In plaats daarvan zouden ze ook open kaart kunnen spelen, en de klanten nu al uit te nodigen voor volgend jaar (met een eventueel voorschot)
  • Kris de Decker

    5 jaar geleden
    beste Mr denil politiek heeft hier niets me te maken. Als banken en anderen dit laten oplopen is dit uitsluitend hun verantwoordelijkheid. Dus uw uitlatingen zijn naast de kwestie en totaal onterecht
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het zou niet mogen kunnen dat zo een bedrijf de schuld kan laten oplopen tot 2,1 miljard. Nu zullen veel toeleveringsbedrijven en zelfstandigen meegesleurd worden in de ondergang. Werk aan de winkel voor politici voor een betere regulering. Maar dat is natuurlijk weer neoliberaal ongepast.