De Amerikaanse president Donald Trump
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump © REUTERS

Zo werkt afzettingsprocedure tegen Donald Trump

Voor het eerst sinds het aantreden van Amerikaans president Donald Trump wordt de stap richting de zogenaamde ‘impeachmentprocedure’ gezet. Dat heeft Democratisch Congresvoorzitter Nancy Pelosi bekendgemaakt. Volgens de Amerikaanse oppositie heeft Trump zijn Oekraïense ambtsgenoot onder druk gezet om een bezwarend onderzoek op te starten naar de zoon van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Hoe werkt zo’n afzettingsprocedure? 

18 reacties

  • Dirk Bytebier

    5 jaar geleden
    Sta niet volledig achter Trump maar hij heeft op heel veel vlakken gelijk en hiervoor willen ze hem opzij zetten , de wereld heeft nog nooit zo onveilig geweest al nu hou daar rekening mee !!
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    Biden schepte in 2018 openlijk op dat hij Oekraïne -met het dreigement om $ 1 miljard aan leengaranties stop te zetten- had gedwongen om een officier van Justitie van een officieel onderzoek naar de belangen van het bedrijf van zijn zoon Hunter af te halen. Hunter Biden was in 2014 bestuurslid en hoofd juridische zaken van de grootste Oekraïense gasproducent, Burisma Holdings, geworden. De miljardenbelangen van de Bidens mochten duidelijk niet in gevaar worden gebracht.
  • Guillaume Baudart

    5 jaar geleden
    De republikeinen gaan daar bij de volgende verkiezingen van profiteren. Dus die actie van de democraten gaat niet veel uitmaken. Trouwens de wereld is onveilig en ze heeft iemand nodig als Trump.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zijn tekort op de handelsbalans steeg in december 2018 tot 891 miljard op een jaar. Dat is het hoogste ooit. Ondanks zijn protectionistische maatregelen. Dan kan men niet beweren dat het goed gaat met zijn economie. De VS leeft meer dan ooit op krediet. En de schulden worden steeds maar groter.
  • Gino De Neef

    5 jaar geleden
    Trump heeft niets onwettelijk gedaan