Op een gemiddelde werkdag waren in de eerste helft van het jaar iets meer dan 7 op de 100 werknemers afwezig door ziekte of privéongeval.
Volledig scherm
Op een gemiddelde werkdag waren in de eerste helft van het jaar iets meer dan 7 op de 100 werknemers afwezig door ziekte of privéongeval. © Thinkstock

Absenteïsmecijfers stagneerden in eerste helft van 2019

Het absenteïsme van de werknemers in de Belgische privésector lijkt een plafond bereikt te hebben. In vergelijking met vorig jaar bleef het lange en middellange ziektepercentage in de eerste helft van 2019 op vrijwel hetzelfde niveau. Het aantal korte afwezigheden steeg evenmin. Dat blijkt uit cijfers van meer dan 25.000 werkgevers en 200.000 werknemers die hr-dienstverlener Securex onderzocht. 

5 reacties

  • Danny Damiaens

    5 jaar geleden
    Men kan de overheid nooit vergelijken met de privé!Vele ambtenaren kunnen baaldagen opnemen,in de privé gaat dat ook met een c4!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Daarmee liggen de absenteïsme cijfers in de private sector en bij de overheid ongeveer gelijk. Bij grote bedrijven - +1000 werknemers - liggen die zelfs veel hoger, 9,77%. Maar die worden niet meer opgenomen in de statistieken omdat die de cijfers tot boven die van de overheid trekken.
  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    En wat met de dodelijke arbeidsongevallen?Weinig cijfermateriaal vanuit die groep.
  • Rogé Brouwers

    5 jaar geleden
    Als men niet ziet dat daar iets grondig mis mee is, dan is het hoog tijd om zelf eens naar de dokter te gaan.Neem uw voorzorgen maar voor een langdurige opname achteraf
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Spijtig !