Mathis (1,5) heeft een neuroblastoom, een kwaadaardige tumor in zijn ­zenuwstelsel.
Volledig scherm
Mathis (1,5) heeft een neuroblastoom, een kwaadaardige tumor in zijn ­zenuwstelsel. © Photo News

Ouders Mathis krijgen immuuntherapie volledig terugbetaald: “Zou fantastisch zijn, maar willen eerst iets op papier zien”

Volgens de Belgische ziekteverzekering krijgen de ouders van kankerpatiëntje Mathis Geens uit Booischot binnenkort de broodnodige immuuntherapie volledig terugbetaald, 182.000 euro om precies te zijn. Van een hoerastemming is er ten huize Geens echter nog geen sprake. “Wij zijn afwachtend en willen eerst iets op papier zien staan”, reageert de mama van Mathis. Bij een terugbetaling zullen de ouders het ingezamelde geld van de verschillende acties overhandigen aan andere goede doelen. 

36 reacties

  • Verbeke Stefaan

    5 jaar geleden
    Mag het bedrag dat opgehaald werd met de sms'jes niet worden vermeld? Ik heb ook een sms gestuurd en zou toch graag weten hoeveel dit heeft opgebracht. Kwestie van correct te zijn naar de mensen die gesteund hebben.
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    Hetgaat om een Vlaams zorgbudget voor personen met een handicap (basisondersteuningsbudget), zwaar zorgbehoevenden (zorgverzekering) en ouderen met een zorgnood (tegemoetkoming hulp aan bejaarden). De slogan van de campagne luidt dan ook: ‘Zorgen voor elkaar, da’s toch normaal? Daar gaat de zorgpremie naartoe Karin Roeland.
  • Jan Van Dijck

    5 jaar geleden
    EINDELIJK
  • Karine Roeland

    5 jaar geleden
    We betalen jaarlijks al een zorgpremie aan de zorgkas, waar gaat dit geld heen? Ziekenfonds is elk jaar wat duurder, verzekeringen... Ik steun of schenk aan niemand. Als je aan alle zieke kinderen of mensen moet geven, wanneer stopt het dan? Als je zelf moet gaan 'bedelen'?
  • Hilde Cuppens

    5 jaar geleden
    Mooi dat het geld naar een ander goed doel gaat, maar we weten allemaal dat er waarschijnlijk een groot deel van naar de werking van de VZW gaat. En dat was toch niet de bedoeling.