Bellen achter het stuur is verboden.
Volledig scherm
Bellen achter het stuur is verboden. © thinkstock

Bellen achter het stuur? In Limburg minste kans op een boete

In Limburg worden er veel minder boetes uitgeschreven voor bellen achter het stuur dan in elke andere provincie. Dat blijkt uit cijfers van minister van Mobiliteit François Bellot (MR) die Kamerlid Wouter Raskin (N-VA) heeft opgevraagd. Dat schrijft het Belang van Limburg vandaag.

26 reacties

  • Robert DE REU

    5 jaar geleden
    Al dikwijls geschreven, voor bellen achter het stuur 1 maand rijverbod en boete en Beste Coen G., het merk van de Auto doet er niet toe.
  • Coen Geurts

    5 jaar geleden
    Zonder twijfel, boete verdubbelen en gsm aanslaan en vernietigen. Zelfs de boete aanpassen aan de wagen. Audi, BMW, Porsche, Mercedes … zelfs de wagen aanslaan.
  • Jacques Delalieux

    5 jaar geleden
    Natuurlijk is bellen aan het stuur gevaarlijk en moet het streng beboet worden. MAAR: is roken aan het stuur al niet even gevaarlijk? Daar zijn ook verschillende handelingen voor nodig, die de aandacht afleiden. Waarom ook dat niet verbieden? Het zou in zo een kleine ruimte ook veel gezonder zijn als men daar niet rookt.
  • Piet Van Buggenhout

    5 jaar geleden
    Dus allemaal aan overdreven snelheid door Wallonië (waar je nooit geflitst wordt) naar Limburg (waar je nooit gepakt wordt met de GSM in de hand)
  • Bert Kindt

    5 jaar geleden
    Typen is sneller dan het uit te leggen. in Limburg.