Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Groot aantal Vlaamse tieners kampt met psychische klachten

Een groot deel van de Vlaamse tieners kampt met psychische klachten. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een groot onderzoek van de KU Leuven, dat VRT NWS en Knack konden inkijken. Daarin werden bijna 2.000 Vlaamse tieners bevraagd over hun mentale gezondheid. Vooral sociale factoren blijken een grote rol te spelen.

47 reacties

  • Jonas Verbruggen

    5 jaar geleden
    De boomers en gen x zijn weer delusional als ik dit zo lees. Wie heeft deze generatie opgevoed, wie heeft er op slechte politiek gestemd? Wie heeft het land volgepropt met mensen? Juist, alleen wij moeten daar nu mee leven. En het internet is daar nog een schepje boven op.
  • Eva Munet

    5 jaar geleden
    Rubbrecht Godelieve Ik ervaar het tegenovergesteld. In westerse landen bestaan daar wetten tegenover, omdat het sociaal niet aanvaard is, het feit dat er geen wetten tegen bestaan in moslimlanden is omdat het sociaal aanvaard wordt ... en jij mag voor mijn part jou kop zo ver in het spreekwoordelijke zand steken als jij zelf wil, maar verwacht niet dat ik dat ook doe
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Niet moeilijk, zij moeten dagelijks de kracht van verandering en multiculturele verrijking ondergaan. Meer dan de oudere Vlamingen gezien de bevolkingssamenstelling binnen de respectievelijke leeftijdsgroepen. Het komt natuurlijk zelden in het nieuws maar regelmatig wordt er wel ergens een autochtone tiener in elkaar geslagen door een groepje allochtonen. De verbale agressie is een dagelijks gegeven. Uiteraard zijn ze dan angstig....
  • Rubbrecht Godelieve

    5 jaar geleden
    Psychische problemen zijn dikwijls het gevolg van familiale en of andere problemen of trauma's. Dat wordt in onze samenleving nog altijd door velen genegeerd of weggelachen. Dat dezen bij zichzelf eens binnenkijken en zien wat zei zouden doen mochten ze in de plaats zijn van mensen met serieuze psychische problemen. Lichamelijke problemen worden nog altijd gemakkelijker aanvaard door de samenleving. Hoop voor hen dat ze er zelf niet mee te maken krijgen!!!!
  • Guy Dupont

    5 jaar geleden
    @chris moerman "gebrek aan geloof. vroeger ging men naar de kerk".. Ja, dat zal helpen; werp al uw kommer op de heer! (en het is opgelost)