Man streamt mishandeling van partner live op Facebook

© *

De politie heeft dinsdagavond een man opgepakt na huiselijk geweld in de Sint-Stefanusstraat in Millen, een deelgemeente van het Limburgse Riemst. De man streamde de mishandeling live op Facebook. Zijn partner is met de ambulance afgevoerd.

Op de livevideo’s die de man op Facebook postte, is te zien hoe hij zichzelf filmt met een bebloed gezicht, een deur inbeukt en zijn partner een slag geeft. Er komen ook kinderen in beeld. De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst kwam ter plaatse en de man werd gearresteerd. De vrouw is afgevoerd met de ambulance. De 32-jarige man is nog niet verhoord. "De verdachte had beelden gemaakt van het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn partner. Deze beelden had hij via een livestream op Facebook verspreid", zegt persmagistraat Pieter Strauven van het parket van Limburg.

Het parket liet het slachtoffer door een wetsgeneesheer onderzoeken. Het lab van de federale gerechtelijke politie deed een sporenonderzoek. De vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Ze verkeerde niet in levensgevaar. "Gelet op zijn medische toestand kon de verdachte dinsdagavond nog niet verhoord worden", aldus Strauven. Zijn ondervraging vindt wel woensdag plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen