Een zonneboiler werkt niet via zonnewarmte, maar via zonlicht. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren en een boiler.
Volledig scherm
Een zonneboiler werkt niet via zonnewarmte, maar via zonlicht. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren en een boiler. © Viessmann

Zonneboilers: dit zijn de 5 grootste misverstanden

LiviosMet een zonneboiler kan je flink besparen op je warmwaterfactuur. Toch is het aantal toegekende premies voor zonneboilers het afgelopen jaar gedaald. Blijkbaar bestaan er heel wat misvattingen over deze hernieuwbare energiebron. Bouwsite Livios vroeg aan Belsolar, de Belgische zonneboilerassociatie, om ze op te lijsten. 

19 reacties

  • Stef van Dijk

    5 jaar geleden
    Ik trap er niet meer in, telkens er voor iets subsidie gegeven wordt wordt je daar een tijdje later keihard op afgerekend! Ik was heel groen bezig, maar nog even en het kost me echt geld, klaar mee!
  • Jean Gobin

    5 jaar geleden
    bestel in oostenrijk = helft goedkoper zij kopen daar ook hun installaties ..
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Ik heb een zonneboiler gezet omdat de ecologische produktie kost en het energieverbruik daarvan zeer laag is en het is fantastisch om bijna het ganse jaar de brander niet meer te horen aangaan bij warmwaterverbruik.Zelfs in de winter als de zon schijnt. Dat alleen is al een veel groter plezier dan het eventuele economische rendement.
  • eddy van hulle

    5 jaar geleden
    Wij hebben in 2011 zonnepanelen en zonneboiler laten installeren en ik moet zeggen dat het een verstandige investering was. Natuurlijk voor het elektrisch verbruik maar vooral het gas dat met 2/3 naar beneden is gegaan. Op dit moment zitten we ongeveer aan 35 a40 euro voor gasverbruik dus het is zeker interessant om er over na te denken. En nee geen belastingvoordeel gekregen. Dus al dat gezeik over terug verdiensten is een beetje kort door de bocht. Lage maandelijkse factuur iik blij
  • ANTONIO POL

    5 jaar geleden
    Als er subsidies bij te pas komen, zijn de prijzen steeds TE DUUR in vergelijking met het buitenland!